Перехід Нижанковичі - Мальховіце планують запустити до кінця року

НОВИНИ 19.10.2022 Коментарі 0

До кінця року повинен запрацювати новий пункт пропуску Нижанковичі – Мальховіце на кордоні з Польщею. Незабаром тут будуть завершені будівельні роботи й остаточно облаштовано ділянку дороги до нового прикордонного переходу.

Про це йшлося на черговій зустрічі українських та польських фахівців, будівельників та прикордонників.

Першочергово, з метою зменшення черг на інших пунктах пропуску, через Нижанковичі - Мальховіце пропускатимуть великогабаритні вантажівки, так звані TIRи, але тільки ті, що рухаються без вантажу, - повідомив заступник голови Львівської військової адміністрації Юрій Бучко.

За його словами, тут також планується згодом облаштувати пішохідний перехід.

Але спершу тут добудують стоянки для автомобілів, проведуть зовнішнє освітлення, встановлять світлофори та шлагбауми, зроблять розмітку та встановлять дорожні знаки.

Новий КПП Нижанковичі – Мальховіце будують згідно з домовленістю між делегаціями України і Польщі в межах ініційованого Президентом України проєкту «Відкритий кордон».

Нагадаємо, що як нещодавно писав ЗІФ, за рахунок відкриття пункту пропуску в Нижанковичах у тимчасовому режимі планується із загальних черг забрати порожній транспорт, який повертається до Європи, або навпаки – звідти їде без вантажу. А це 20-30% машин, що мало б також зменшити черги.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: