Папа Римський знову поспівчував рашистам і засудив заборону РПЦ в Україні

НОВИНИ 25.08.2024 Коментарі 1

Папа Римський Франциск у неділю засудив рішення України заборонити діяльність в країні російської церкви. Про це він сказав під час недільної зустрічі з вірянами, повідомляє Vatican News.

Папа відзначив, що й надалі з болем стежить за бойовими діями в Україні та рф.

«І, роздумуючи над нещодавно прийнятим в Україні законом, відчуваю побоювання щодо свободи тих, хто молиться, бо той, хто по-справжньому молиться, завжди молиться за всіх. Ніхто не чинить зла через те, що молиться. Якщо хтось чинить зло проти свого народу, він буде винен у цьому, але не можна вважати за зло те, що він молився», - сказав Франциск.

Він додав, що тим, хто хоче молитися, треба дозволити молитися в тій церкві, яку вони вважають своєю. І нехай жодна християнська церква не буде скасована прямо чи опосередковано: церкви не слід чіпати, переконаний Папа Римський. 

Він закликав не переставити молитися за те, щоби припинилися війни – «у Палестині, в Ізраїлі, в М’янмі та в кожному іншому регіоні», зазначив Франциск, уже не згадуючи про російсько-українську війну.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський підписав 24 серпня, у День Незалежності України, закон про заборону діяльності релігійних організацій, що пов'язані з росією. Закон має на меті заборонити в Україні діяльність РПЦ та релігійних організацій, афілійованих з нею.

«Замість того, щоби висловити глибоке співчуття стражданням українського народу, Папа Римський люто кинувся рятувати московський патріархат в Україні, який є потужною «м'якою силою» путінської росії, інструментом негативного впливу в Україні», - підкреслив у дописі на своїй сторінці у Facebook керівник соціологічної служби «Український барометр» Віктор Небоженко.

На його думку, перш ніж зробити такий крок, Папа міг би публічно попросити російську православну церкву, підконтрольну кремлю, висловити своє негативне ставлення до агресії путінської росії проти України.

«Інакше турбота Папи Римського про долю УПЦ (МП) в Україні виглядає як прихована морально-політична підтримка агресії росії, а не моральна допомога Україні. Будь-який Папа перш за все має піклуватися про страждання та спасіння віруючих будь-якої конфесії, а не про захист та порятунок церкви, яку використовує росія як країна-агресор», - наголосив український соціолог.

Фото: Vatican News

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Світлана
2024-08-29 15:20:51

Що би висловити глибоке співчуття стражданням українського народу, дітей і людей якого МАСОВО ВБИВАЮТЬ Папа Римський люто кинувся рятувати московський патріархат в Україні, церква підтримує МАСОВЕ ВБИВСТВО УКРАЇНЦІВ!!!

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: