Основний удар українського контрнаступу – місто Токмак, - New York Times

НОВИНИ 27.07.2023 Коментарі 0

"Українські офіційні особи повідомили посадовцям США, що посиленні українські сили спробують просунутися на південь через російські мінні поля та інші укріплення в напрямку міста Токмак, а також, якщо це вдасться, - до Мелітополя, що стоїть неподалік узбережжя".

Про це пише New York Times

Автор посилається на двох представників Пентагону, які погодились говорити на умовах анонімності.

Мета удару – розірвати так званий сухопутний міст між окупованою Росією Україною і Кримським півостровом або принаймні просунутися настільки далеко, щоби стратегічно важливий півострів потрапив у зону дії української артилерії, - сказано у статті. 

deepstatemap.live

У разі успіху нова операція може тривати від одного до трьох тижнів, - повідомили українські чиновники у Вашингтоні.

Також у статті наводять заяви росіян про «масований» штурм і запеклі бої на південь від Оріхова, міста, яке тримає Україна  та яке приблизно за 60 миль на північ від Азовського моря.

Росія захопила Крим в України у 2014 році та використовує його як базу для свого Чорноморського флоту, а також для постачання своїх сил на півдні, нагадав автор New York Times. 

Додамо, що воєнний експерт Роман Світан вважає, що коли ЗСУ візьмуть під котроль місто Токмак, то тоді росіяни будуть змушені покинути Запорізьку АЕС.  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: