Орбан не бачить різниці між членством у ЄС та радянською окупацією

НОВИНИ 23.10.2023 Коментарі 0

Угорський прем’єр вже буквально проситься на вихід із Євросоюзу: про це йдеться практично у кожній його заяві. Скільки ж іще керівництво об’єднаної Європи знущатиметься з нещасного Віктора Орбана?

Під час виступу у місті Веспрем Орбан порівняв членство Угорщини в ЄС з більш ніж сорокарічною радянською окупацією його країни. Про це повідомляє АР. Прикметно, що скандальною заявою він відзначився у річницю придушення радянськими військами революції 1956 року.

Складається враження, ніби під час останньої зустрічі у Пекіні Орбана із ліліпутіним останній чи то покусав прем’єра Угорщини, чи щонайменше психологічно його «накрутив». І тепер, повернувшись до Європи, угорський чиновник розв’язав свого довгого чорного язика.

Так, глава уряду звинуватив ЄС у прагненні позбавити Угорщину її ідентичності шляхом нав'язування моделі ліберальної демократії, яку, за його словами, угорці відкидають. При цьому Орбан вважає, що Брюссель застосовує проти Угорщини методи, які сягають корінням у часи радянського правління.

«Сьогодні з'являються речі, які нагадують нам про радянські часи. Так, буває, що історія повторюється», – сказав Орбан на заході, де не було представників жодних ЗМІ, окрім державних.

«На щастя, те, що колись було трагедією, зараз в кращому випадку є комедією. На щастя, Брюссель – це не москва. москва була трагедією. Брюссель – це просто погана сучасна пародія», – додав він.

При цьому тепер Орбан, здається, більше не вважає москву трагедією.

Тут доречно процитувати агенцію АР, яка нагадує: 23 жовтня в Угорщині відзначають роковини повстання 1956 року проти радянських репресій, яке почалося у Будапешті і поширилося по всій країні. Після того, як сталінського лідера Угорщини було успішно скинуто, а радянські війська були витіснені зі столиці, за директивою з москви Червона армія була відправлена ​​назад у Будапешт і жорстоко придушила революцію, убивши близько 3000 мирних жителів і знищивши велику частину міста.

Цікаво, як на це порівняння зреагують у Брюсселі. Чи, може, знову проковтнуть?

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: