Операція в Курській області дозволяє Україні диктувати ініціативу на всьому театрі воєнних дій

ПЕРЕКЛАДИ 12.08.2024 Коментарі 0

Операція України в Курській області дозволила українським військам принаймні тимчасово захопити ініціативу на полі бою на одній ділянці лінії фронту та кинути конкуренцію ініціативі росії на театрі воєнних дій.

Про це пише американський аналітичний центр Інститут вивчення війни (англ. ІSW).

Ключові висновки ISW щодо української операції у Курській області станом на 11 серпня такі:

  • Українська операція в Курській області та подальші можливі українські переходи через кордон змушують кремль і російське військове командування ухвалити рішення про те, чи розглядати міжнародний кордон протяжністю тисячу кілометрів із північно-східною Україною як законну лінію фронту, яку Росія повинна захищати... Відповідь москви може вимагати від російського військового командування розглянути потреби в живій силі та техніці для захисту міжнародного кордону як частину плану кампанії на всьому театрі, і тому може накласти тривалі строкові обмеження щодо оперативного планування, з якими росія раніше не стикалася.
  • Геолокаційні кадри та російські й українські репортажі від 10 і 11 серпня свідчать про те, що українські сили просунулися на захід і північний захід у Курській області, хоча російські джерела переважно стверджували, що російські сили стабілізували ситуацію.
  • Поспішно зібране та розрізнене угруповання російських сил, яке відповідає на українське вторгнення в Курську область, складається з російських підрозділів, чисельність яких, ймовірно, не досягла їхньої доктринальної кінцевої кількості, і вони погано підготовлені для створення структур спільного командування та управління (C2), необхідних для координації операцій.

На відео ЗСУ звільняють від путінського рабства село Гуєво Суджанського району Курської області. 

  • Передислокація росією батальйонів і підрозділів нижчого рівня, а не повних бригад і полків для оборони в Курській області, ймовірно, сприяє тому, що російським силам важко швидко встановити ефективний C2 у цьому районі .
  • Плутанина щодо статусу російських військовозобов’язаних, які воюють у Курській області, є наслідком неефективності C2 і, ймовірно, продовжуватиме напружувати російські структури C2 у відповідь на Курську операцію.
  • Російські офіційні особи визнали, що українські мобільні групи просунулися на 25 кілометрів у Біловському район Курської області уночі з 10 на 11 серпня, але немає жодних ознак того, що ці групи залишаються в цьому районі або що українські сили діють за межами безпосереднього кордону в Біловському районі.
  • Повідомлення про стрімкі українські маневри в Біловському районі свідчать про те, що російські сили вздовж міжнародного кордону залишаються погано готовими, щоб відповідати на подальші українські прохиди через кордон.
  • 11 серпня російські джерела стверджували, що невеликі українські групи здійснили невдалі обмежені переходи через кордон у західній частині Білгородської область.
  • Президент України Володимир Зеленський 10 серпня вперше офіційно визнав вторгнення України в Курську область.
  • Повідомляється, що високопосадовець українського оборонного відомства заявив, що  російські війська дещо зменшили інтенсивність нападів на сході України, але в іншому ситуація залишається майже незмінною на тлі української операції в Курській області, що узгоджується зі спостереженнями ISW щодо темпів російського наступу на театрі дій.
  • Російські війська нещодавно просунулися поблизу Куп’янська та Донецька.
  • Російські пропагандисти намагаються використати українське вторгнення в Курську область для сприяння зусиллям з формування російських військ.

Головна світлина – скірншот з відео

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: