Окупанти «відправили на міни» і своїх, і українських бійців

НОВИНИ 15.09.2023 Коментарі 0

Рашапропагандисти регулярно самі плутаються у своїх вигадках і маніпуляціях. Останній такий приклад – коли один їхній фейк розповідав про нібито відправлених на мінне поле полонених рашистських солдатів, а другий – ніби ЗСУ застосовують тактику «живого розмінування», але вже власними бійцями, намагаючись подолати російську оборону.

Пропагандистський ресурс «ріа новасті» опублікував невідомого походження відеоролик, який, за версією кремлівських фейкометів, «був на телефоні, знайденому в українському бліндажі». Як «пояснюють» рашисти, посилаючись на анонімного співрозмовника агенції, від якого отримали запис, на відео «весеушники женуть на мінне поле полонених зі словами «Якщо дійдеш – вільний».

На самому відео цього немає, видно лише, як кілька людей віддаляються від камери в поле, після чого чути стрільбу і лунає вибух. Рашисти описують це так, ніби «одному з українських бойовиків не сподобалося, як йшов один із полонених, і він відкрив вогонь у його бік», хоча це – виключно їхня інтерпретація. Усі розмови на відео – російською.

Рашапропагандисти під цією «новиною» також традиційно розпачають, ніби «численні військові злочини» та «жорстоке поводження з полоненими», які вони приписують ЗСУ, не розслідуються.

Інші рашаЗМІ поширили фейк про те, що ЗСУ нібито застосовують тактику «живого розмінування» власними бійцями, намагаючись подолати російську оборону. Жодних доказів цьому, звісно, немає. Але подача цієї «дези» вражає: мовляв, українські командири «засипають мінні поля трупами, демонструючи нелюдське ставлення до власних солдатів».

Натомість аналітики проєкту EUvsDisinfo встановили, що насправді усе навпаки: це український контрнаступ був суттєво сповільнений через заміновані поля саме тому, що ЗСУ намагаються запобігти масовим втратам.

Рашапропагандисти учергове застосували тактику віддзеркалення для відвернення уваги від повідомлень, що в Бахмуті російське командування кидає росіян на відчайдушні дії та не шкодує живої сили. Також російські пропагандисти намагаються дискредитувати військове командування України, мовляв, вони не цінують життя своїх військовослужбовців.

Загалом повторюваний прокремлівський дезінформаційний наратив про нібито відчай України на полі бою є частиною ширшої дезінформаційної кампанії, спрямованої на просування ідеї невдалого українського контрнаступу, неминучості перемоги росії і, зрештою, компромісу та прийняття росіянських умов. Ці звинувачення також слугують для зображення українців як «поганої» сторони, як спроба виправдати жорстоке вторгнення рф в Україну. Та відволікають від численних повідомлень про те, що рашистські загарбники, особливо колишні ув’язнені, відправлені практично у самовбивчі місії проти українських позицій в боях довкола Бахмута.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: