Окрім Нафтогазу «технічний збій» стався в комп’ютерних сервісах «Укрпошти» і системи «Шлях»

НОВИНИ 25.01.2024 Коментарі 0

У четвер, 25 січня, «Нафтогаз», «Укрпошта» та «Укртрансбезпека» заявили про збої у роботі своїх ІТ-систем. Всі три компанії повідомили, що працюють над усуненням проблем і відновленням повноцінної роботи.

Як вже повідомляв ЗІФ, у «Нафтогазі» зафіксували масштабну кібератаку на один із дата-центрів компанії. Наразі вебсайти та колцентр компанії не працюють.

«Укрпошта» повідомила про значний технічний збій в IT-системах. Відділення наразі можуть лише видавати посилки та приймати платежі. Надання інших послуг відновиться згодом. Наразі відновлено вже приблизно 96% системи з приймання платежів.

Про технічний збій у роботі дата-центру також повідомила «Укртрансбезпека». Тимчасово відсутній доступ до системи «Шлях» та офіційного сайту. Про відновлення обіцяють повідомити окремо.

«Кібератака на постачальника послуг для зазначених компаній – на один із дата-центрів. Зараз проводяться комплексні заходи для ліквідації атаки та відновлення роботи. Більшість сервісів вже відновлено», – цитує AIN.UA  одну зі служб, що опікується кібербезпекою.

Ці збої є черговим проявом кібератак на українську інфраструктуру. З початку російського вторгнення в Україну у 2022 році кібератаки на українські підприємства та державні установи почастішали та стали масштабними. Так у 2023 році кількість кібератак в Україні зросла на 62%.

Нещодавно monobank впродовж двох діб повідомляв, що безперервно зазнавав DDoS-атак на компанію.

Як раніше повідомляв ЗІФ, наприкінці 2023 року масштабної хакерської атаки зазнав найбільший мобільний оператор України «Київстар». Тоді кібератака зруйнувала приблизно 40% інфраструктури компанії. Збитки оцінили у 3,6 млрд грн.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: