Нову високоточну бомбу великої дальності отримає Україна від США

ПЕРЕКЛАДИ 30.01.2024 Коментарі 0

Пентагон успішно випробував нову високоточну бомбу великої дальності, яка, як очікується, прибуде на поле бою в Україну вже в середу, 31 січня.

Про це повідомило Politico, покликаючись на слова офіційного представника США та трьох інших людей, які знають про переговори. Інформація була отримана на умовах анонімності. 

Подаємо переклад: "Україна отримає свою першу партію наземних бомб малого діаметру, абсолютно нову зброю великої дальності, виготовлену компанією Boeing, Такої зброї немає навіть у США.

 Очікується, що нова бомба, яка може пролетіти близько 90 миль, буде «значним потенціалом для України», - сказав чиновник США.

«Це надасть їм більш глибокий ударний потенціал, якого вони не мали, це доповнить їхній арсенал далекобійного вогню», — сказав американський чиновник. «Це лише додаткова стріла в сагайдаку, яка дозволить їм зробити більше».

Речник армії не відразу відповів на запит про коментар.

Зброя спільно розроблена компаніями Boeing і Saab, складається з високоточної 250-фунтової бомби, прикріпленої до ракетного двигуна, вона може бути випущена з різних наземних пускових установок. Збройні сили США мають подібну версію авіаційної бомби, але наземної версії поки нема в арсеналі США.

У лютому минулого року Пентагон оголосив, що адміністрація Байдена надає Україні нову бомбу. Але перш ніж відправити нову версію, американським військовим необхідно було випробувати зброю, і це зайняло багато місяців.

За словами джерела, армія контролювала випробування нової високоточної бомби перед тим, як дати дозвіл на відправку зброї в Україну.

Версія, що запускається з повітря, була створена в 2019 році, але, незважаючи на успішні випробування, Boeing і Saab не продавали її, поки США не вирішили подарувати цю бомбу Україні в рамках пакету допомоги.

Адміністрація Байдена вже надала Україні обмежену кількість зброї великої дальності. Минулої осені офіційні особи таємно надіслали версію армійської тактичної ракетної системи, яка несе боєголовки, що містять сотні касетних бомб, які можуть вражати цілі на відстані 100 миль".

Фото з відкритих джерел 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: