Польщі загрожує бюджетна криза, але Туск вважає, що Дуда милосердний

НОВИНИ 30.01.2024 Коментарі 0

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск вважає, що президент Анджей Дуда не має підстав відкладати підписання законопроекту про бюджет. Він може підписати його або надіслати до Конституційного суду.

За словами очільника уряду, він не зважиться на такий крок. Дональд Туск заявив, що якщо президент направить закон про бюджет до Конституційного суду, це буде ірраціональна дія. Він зазначив, що «усвідомлює, що це остання каденція президента, тому він, не переймається громадською думкою», але й додав, що президент «не виглядає на того, хто хотів би завдати незручностей тим, хто чекає на підвищення виплат», - повідомило Польське радіо.

Прем'єр також зазначив, що, навіть якби президент направив законопроект до суду, то визнав би, що бюджет є.

У Законопроекті про бюджет закладено, зокрема, підвищення зарплат для вчителів та інших бюджетників.

Додамо, що у Польщі після торішніх парламентських виборів, а також після того, як влада перейшла від консервативної клерикальної партії "Право і справедливість" до парламентської коаліції на чолі із ліберальною "Громадянською платформою", сильно загострилось протистояння між президентом Польщі Аджеєм Дудою та головою польського уряду Дональдом Туском, котрі представляють названі антагоністичні політичні сили.

Зокрема, польські ЗМІ писали про плани "ПіСу" спровокувати бюджетну кризу, яка мала б привести до дострокових парламентських виборів. Однак згодом політики від "ПіСу" начебто відмовились від такого сценарію, оскільки соціологічні дослідження показують, що у разі дотермінових виборів підтримка "Громадянської платформи" і її союзників тільки б зросла.        

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: