Нова суперечка: польські перевізники погрожують перекрити український кордон

Економіка 01.11.2023 Коментарі 0

Маємо запевнення від європейських колег, що жодні вимоги перевізників не змінять дію Угоди про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС. Про це повідомив у ФБ заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

"Провели перемовини з керівництвом Директорату Єврокомісії з питань мобільності (DG MOVE).

Основна тема – взаємодія щодо погроз польських перевізників перекрити наш кордон та налаштування стабільної роботи пунктів пропуску.

Маємо запевнення від європейських колег, що жодні вимоги перевізників не змінять дію Угоди про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС.

Транспортний безвіз діятиме так як і має - до липня 2024 року щонайменше.

Представив нашу позицію щодо вимог перевізників та наголосив, що забезпечити повноцінну роботу кордону - це те питання, в якому ми розраховуємо на підтримку ЄС. Визначили конкретні кроки, як DG MOVE може посприяти вирішенню ситуації.

Україна не обирала варіант забезпечувати всю логістику суходолом. Такі умови виникли через російське вторгнення та морську блокаду. І в цих умовах ми маємо забезпечити нормальне функціонування «Шляхів солідарності» та підтримку нашої економіки. Без будь-яких блокувань кордонів", - написав Сергій Деркач.

Нагадаємо, що наріше Мінвідновлення отримало повідомлення про підготовку блокади пунктів пропуску на українсько-польському кордоні та ініціювало зустріч з офіційними представниками Польщі та Єврокомісії (ЄК) для забезпечення стабільної роботи кордону, - пише Європейська правда.

Польські перевізники пригрозили з листопада перекрити всі пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС.

Раніше перевізники в Польщі обмежувались блокуванням одного пункту пропуску, а тепер планують перекрити усі наявні в’їзди з України.

Польські перевізники вимагають: повернути українським перевізникам дозволи; посилити для іноземних перевізників правила перевезень за ЄКМТ; неможливості реєструвати компанії в Польщі, якщо фінанси компанії знаходяться не на території ЄС; окрему чергу в Є-черзі для авто на номерах ЄС; окрему чергу на всіх кордонах для порожніх фур; отримати доступ до системи "Шлях".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: