«Ніколи стільки не брешуть, як під час війни…»

ОКРЕМА ДУМКА 01.03.2023 Коментарі 0

Багато з того, що відбувається, є інформаційно-психологічною операцією, бо відбувається або в головах населення, або у фейсбучегу, або ще у якомусь схожому контейнері. Багато страхів і жахів є тільки у нашій уяві, а ще, зі самого верху до самого низу наявні особливі люди, які майстерно ці страхи роздмухують і керують ними. Якщо ви думаєте, що уся структура згори донизу не просякнута зрадниками, саботажниками чи просто корисними росії дебілами або просто сволотою по-життю, ви дуже помиляєтеся та вам варто дивитися менше ура-патріотичних мемчиків.

Якщо не брати перші дні війни, коли все було навпаки тому, про що я кажу, зараз дещо з дуже страшного є тільки у виснаженій психіці українців. Мене дивує істерика, яку тепер роздмухують навколо хибних дій влади у перші дні війни, я бачу, що кожного дня цей список стає все більшим, але я зараз про інше, про те, що робиться тепер.

Я був свідком, як компетентні служби – так уже вийшло – розплутують панічні чутки і плітки. Десь обговорюють, що з чернігівського напрямку суне на Київ батальйон чеченців. Дивна плітка, аж за край, як співала співачка. Відповідний офіцер починає там усередині народних мас розплутувати: Ти від кого чув? Від Васі. Давай телефон Васі. Телефонує: ти від кого чув? Від Пєті. Давай телефон Пєті. Телефонує. Ти від кого чув? Від Льоши. Давай телефон Льоши. Ой, та я загубив, чи ой та він не бере, чи ой та він загубив, чи ой нема зв'язку, та т. ін. А ти все одно дай. Дає. Телефонує – розповідай. Та там один мужик розповідав. Що розповідав, де, як. Та на базарі почув як одна баба казала, що їй кума казала,що один прикордонник казав.

І так усюди. Є багато речей, які не мають до реальності жодного стосунку. Це через наявну модель інформування населення про перебіг подій. Там, де нема правдивої інформації, нехай негарної, виростає отаке. Але є підрозділи, які намагаються з цим боротися.

Впораються чи ні, я не знаю, але намагаються щось робити.

І це правильно.

Я це до чого кажу: всі ці інформаційно-психологічні вкиди обертаються у масах не безконтрольно. Цим займаються, з різним рівнем впливу у різних справах. Бо дуже шкідлива штука. Багато від неї проблем. Але з нашого боку також ведеться робота. Підсумовуючі, процитую Бісмарка: «Ніколи стільки не брешуть, як під час війни». Це щоби не було ілюзій.

Але є й гарна новина: якщо ви почули десь щось дуже страшне, може бути, що це не відбудеться. Може бути, що це просто психологічна операція. Як сказало одное джерело з ворожого боку: «Дуже багато з того, що тут готується, насправді є брехнею». Про це варто пам'ятати.

Дмитро Томчук, підприємець, співзасновник проекту бойових дронів Punisher UAV (сторінка у FB)

                                                     

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: