Доля України залежить від декількох факторів – Павел Усов

АНАЛІТИКА 26.01.2023 Коментарі 0

Політичний експерт Павел Усов в гостях у Білоруського інформаційного центру у Львові поділився своїми думками і прогнозами про минулі, теперішні та можливі майбутні процеси в Білорусі, Україні й перспективи перемогти у війні з росією.

Розмову у студії БІЦу гість розпочав із ефективності діяльності білоруських демократичних сил щодо протидії режиму лукашенка та допомоги білорусам.

- Питання в тім, що ми загалом розуміємо під ефективністю. Якщо ми говоримо про ефективність і результати, скеровані на зміни політичного режиму чи політичної ситуації всередині Білорусі, то ця діяльність та ефективність дорівнює нулю. Фактично на теперішній момент ніхто вирішити чи змінити ситуацію в Білорусі не зможе – жодна реально політична група існуюча, у тім числі полк Калиновського, який воює на полі бою проти спільного ворога. Навіть маючи озброєння, навіть якщо би вони («калиновці», - БІЦ) хотіли змінити ситуацію – так на раз-два неможливо. Через різні причини. Передовсім тому, що режим у Білорусі не руйнується, він консолідований і доволі потужно озброєний і підготовлений до внутрішнього чи зовнішнього впливу. По-друге, опора – доволі фундаментальна, на росію та російське військо, яке використовують також як додатковий ресурс забезпечення зовнішньої безпеки і стабільності. І тільки коли відбудуться серйозні зрушення – не тільки перемога України, але й також криза у самій росії – можна сподіватися на певні механізми та дії в тому числі національних сил, і полку Калиновського, що можуть вплинути на ситуацію в Білорусі. Тому коли ми кажемо про можливості та ресурси й ефекти впливу на внутрішню ситуацію в Білорусі, то, на жаль, зараз цього ефекту нема та найближчим часом не з’явиться.

Також політолог торкнувся тем про:

- помилку Світлани Тихановської та її команди, що не надихнула, а дезорієнтувала білорусів;

- політичних в’язнів Білорусі, їхню реальну кількість і способи їх звільнення;

- санкції проти Білорусі та роль західних політиків;

- стосунки Об’єднаного перехідного кабінету демократичних сил Білорусі й офіційного Києва;

- способи впливу на лукашенка;

- загравання Офісу Тихановської з росією і сприйняття Києвом білоруських політиків;

- зростання масових репресій проти білорусів від режиму лукашенка;

- що робиться в голові у лукашенка та його дії у контексті стосунків з путіним;

- за яких умов лукашенко може погодитися кинути білоруську армію на Україну;

- в якому інформаційному полі перебувають білоруси;

- прогноз на 2023 рік. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: