Нехай тепер чекає привітів залізнична гілка Кримського мосту

НОВИНИ 17.07.2023 Коментарі 0

"145-та опора моста, яка піддалася атаці – це майже біля центральної арки. Там практично максимальна висота моста, тому відремонтувати її буде вкрай важко. Після першої атаки відновлення було менш проблематичним: біля Керчі висота мостового прольоту становила всього декілька метрів над рівнем моря".

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю Главреду розповів, наскільки суттєвої шкоди було завдано Кримському мосту, яке вразливе місце мосту виявила ця атака, чим нова атака принципово відрізнялася від першої "бавовни" у жовтні 2022 року, а також чому незабаром удари по мосту повторяться.

Олег Жданов: "Політичний ефект буде більшим, аніж військовий. Оскільки була зруйнована тільки автомобільна частина мосту, а не залізнична, потрібно чекати нових ударів.

Росія просто тремтить за Кримський міст, організувала йому колосальну систему охорони та оборони. Там і дзеркала, і кутові відбивачі встановлювали, і чого там тільки не робили на цьому мосту, щоб убезпечити його. Більше того, на мій погляд, автомобільні пробки, які зараз утворилися з обох сторін біля в'їздів на міст – це живий щит для мосту. Російська влада знає, що ми не будемо стріляти по цивільних, тому цілком могла навмисно створити дефіцит пропускної здатності моста. Адже все залежить від служб його охорони: якщо дали команду проводити ретельний огляд – усе, вишикувалася черга в 13 км.

Упав проліт Кримського мосту

Як би там не було, Україна знайшла слабке, вразливе місце мосту. Зверніть увагу, удар був завданий біля центральної арки, в місці, де мінімальна кількість машин. Росіяни дуже регламентують навантаження на міст, і машини проходять по ньому з підвищеною швидкістю й дозовано за рахунок оглядів.

145-а опора моста, яка піддалася атаці – це майже біля центральної арки. Там практично максимальна висота моста, тому відремонтувати її буде вкрай важко. Після першої атаки відновлення було менш проблематичним: біля Керчі висота мостового прольоту становила всього кілька метрів над рівнем моря.

Зараз Кримський міст закритий. І поки що не зрозуміло (це ретельно приховують), наскільки вибуховою хвилею була пошкоджена залізнична гілка. Відомо, що впав і проломився один проліт, а другий – зійшов з опор. Приблизно така сама ситуація була минулого разу. І ми поки що не знаємо, наскільки пошкоджена сама опора: якщо пошкодження суттєві, то може зупинитися рух і по залізничній гілці.

 Ще трохи і Кримського мосту не стане – спецоперація СБУ та ВМС

У будь-якому випадку, атака на Кримський міст повинна дати зрозуміти Росії, по-перше, що ми не зупинимося у звільненні наших територій, по-друге, що невразливих об'єктів на її території не існує, по-третє, що для росіян (які ще здатні хоч трохи думати в умовах російської пропаганди) це має стати доказом того, що Крим – це небезпечне місце для відпочинку.

Адже черги біля мосту утворилися через те, що російська пропаганда говорить росіянам: "Їдьте до Криму. Там сонце і море, там все так класно. Ми всіх розбили, всіх убили. Шойгу каже, спалені тисячі танків. Збройних сил України вже немає, а залишилися одні найманці. Тому їдьте і відпочиньте". Але при цьому там забувають згадати, що в Севастополі гучно, тому що регулярно працює ППО ночами, в інших містах на військових об'єктах постійно стаються вибухи. Вибухи – на військових об'єктах, але шибки вилітають скрізь. А росіяни їдуть і думають, що вони в безпеці.

Мені сподобалося одне відео, що з'явилося після вибуху: стоїть пробка, і з однієї з машин у російського поліцейського запитують, куди тепер їхати, а він відповідає: "А я звідки знаю. Їдьте додому або на пором. Я вас що, гнав сюди? Ви ж самі сюди приїхали". А паром фактично не працює, його вже рік не можуть відновити.

У будь-якому випадку, нехай тепер чекає привітів залізнична гілка Кримського мосту".

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: