Ненависть чи страх? Московити казяться від Ліз Трасс

АНАЛІТИКА 08.09.2022 Коментарі 1

Такої кількості бруду та туалетного гумору, як вилили росіянці на щойно затверджену прем’єркою Великобританії Ліз Трасс, не отримував ще, мабуть, жоден політичний лідер на самому старті роботи. Але це є і черговим підтвердженням правила: чим більше рашисти плюються, тим більше вони бояться. Отже, для України це добре.

Нагадаємо, що пані міністр закордонних справ Ліз Трасс здобула перемогу у боротьбі за крісло прем'єр-міністра країни. За її кандидатуру проголосували 57,4% рядових членів Консервативної партії (понад 81,3 тис. осіб). Її суперник у боротьбі за місце лідера правлячої партії, колишній міністр фінансів Ріші Сунак набрав 42,6% голосів (60,4 тис. осіб).

Після аудієнції у королеви Єлизавети ІІ 6 вересня Трасс вступила на посаду. Вона стала третьою жінкою прем’єр-міністром в історії Сполученого Королівства після Марґарет Тетчер і Терези Мей.

  • Я представлю амбітний план для скорочення податків та стимулювання зростання нашої економіки. Я виконаю обіцянки щодо енергетичної кризи, візьмуся за проблеми людей з рахунками за енергію, а також за наші довгострокові проблеми з постачанням енергоносіїв, - сказала Ліз Трасс у своїй переможній промові.

Політикиня також подякувала своєму попереднику Борису Джонсону за підтримку, назвавши його своїм другом і перерахувавши його «заслуги». «Борис, ти домігся здійснення брекситу. Ти розтрощив Джеремі Корбіна. Ти ввів в обіг вакцину (від COVID-19) і дав відсіч Володимиру Путіну», - сказала Трас.

Російські шавки пішли в атаку

Рашистські пропагандиcти чи навіть політики у своєму запалі не добирають слів і не заморочуються такими «дрібницями», як приниження чи обзивання жінки. А надто, коли йдеться про представницю більш потужної країни, яка має вагу у світі. Тож у Трасс одразу полетіли сотні отруйних стріл.

«Це все тимчасові люди, які за кілька місяців можуть піти. Трасс – людина, п'яна владою, ось вона й понесеться. А що вона може запропонувати? Економічних рішень у неї немає і бути не може. У неї дві страви в меню: перша і головна – це росія, і друга – це Китай. Ось, боротьба з ними», - заявив в ефірі пропагандірен радіо «спутнік» записний коментатор армен ґаспарян.

Російський сенатор Олексій Пушков у своєму ТГ-каналі назвав обрання Ліз Трасс «анти-відбором» та зазначив, що у цій події «немає нічого дивовижного».

Але найбільше лютував у своєму «телеграмі» він нам не дімон мєдвєдєв. «Зміна караулу в Британії: фрік-дядько пішов, фрік-тітка прийшла», -написав запасний недоліліпутін. І обізвав її «некомпетентною посередньою термоядерною русофобкою», яка не має уявлення про політику, історію чи географію, але бажає перемогти росію у всьому. «Косить під Маргарет Тетчер, не маючи її здібностей навіть на 5%». І додав, що Трасс розраховує подолати енергокризу і продуктову інфляцію, які «стали наслідком її ж санкційних вправ»: «З усіма посвариться, все провалить і піде з ганьбою, як і її попередник, патлатий Бориска». Що ж, потужно – слова не хлопчика, а… дімончика.

Як не дивно, ще більш-менш зумів втриматись у майже дипломатичних межах (хоч і не без шпильки) сумний кінь закордонних справ рф: за словами лаврова, новій прем’єрці «пріоритетнішим буде розібратися з найближчими сусідами, зокрема, визначитися нарешті, для неї президент Макрон – друг чи ворог?». Бо це, мовляв, важливіше, аніж формулювання свідомо негативної позиції щодо росії.

Це коняка так тонко нагадала Трасс історію з передвиборчих дебатів, коли таке питання поставили їй та її супернику Ріші Сунаку в місті Норідж. Останній однозначно заявив, що вважає Макрона другом країни. А ось Трас зазначила, що судитиме Макрона за вчинками, а не за словами.

Цю фразу не змогла пропустити ще одна дотепниця із конюшні рашаМЗС: марія захарова тоді заявила, що після обрання Трасс відносини Великобританії з іншими країнами істотно зміняться. Усяке можливо, але з москвою вони навряд чи поліпшаться найближчим часом. І це рашистів дуже бісить.

Але маша пішла ще далі, і вирішила розкритикувати британську виборчу систему – мовляв, призначення Ліз Трасс прем’єркою «говорить про кризу британської демократії».

  • Якщо власники магазину оформляють вітрину саме у такий спосіб, значить, вони вважають, що це найкраще, що вони мають на сьогоднішній день серед асортименту. Можливо, проблема в кризі британської демократії, адже цей «результат» не стосується прямого вибору британців, оскільки система непрямих виборів домінує в англосаксонському дуеті, – блиснула розумом захарова.

І додала, що у перемозі Трасс, очевидно, винна відсутність прямих виборів. Хочеться порадити маші звернути увагу на кризу демократії у неї під носом, тривалістю останніх 23 роки.

Ще один критик британської виборчої системи – миршавий бункерний дід – також вирішив продемонструвати «інтелект» і повчити Британію демократії.

  • У Великій Британії функціонує далека від демократичних принципів процедура обрання глави держави. Вона відбувається в рамках партії, що перемогла на попередніх парламентських виборах. Народ Великобританії не бере участі в даному випадку в зміні уряду. Правляча еліта там має свої установки, - пукнув ліліпутін з трибуни свого ВЕФ (абревіатура, раніше прийнята для позначення Всесвітнього економічного форуму в Давосі, а у московитів це тепер – «Восточний», себто Східний економічний форум).

Але наслідки цієї зміни прем’єрів кремлівський карлик добре розуміє: «Це їхня справа, як вибудовувати відносини з рф, наша справа – захищати свої власні інтереси. І ми робитимемо це послідовно, нехай ніхто в цьому не сумнівається», – додав ліліпутін.

Окрім емоцій політиків зі свого боку спробували оцінити нову прем’єрку і пропагандистські аналітики. Дуже гарно в їх канву лягли не надто оптимістичні очікування, які відображені в останній соціології YouGov. Але Великобританія останнім часом загалом дивиться на майбутнє доволі песимістично. Тож це просто відображення загальних настроїв в очікуванні непередбачуваної зими.

Окрім традиційної добірки мемів та карикатур, росіянці також спромоглися опитати кількох своїх «дослідників».

Росіянська «експертиза»

Кандидат політичних наук, доцент Академії праці та соціальних відносин Павло Фельдман вважає, що Ліз Трасс продовжить тактику Бориса Джонсона щодо розігрування «української карти». «Адже саме постійна участь у справах Києва дозволяла Джонсону утримуватися на плаву та гасити негатив у медійному просторі. Трасс, звичайно, не має харизми Джонсона, але навряд чи захоче поступитися йому українським полем. Однак обраному прем'єру варто бути обережним щодо цього, адже, можливо, саме надмірна увага до України і призвела до кінця політичної кар'єри її попередника», - припускає «науковець». Він також висловив переконання, що Трасс не захоче знижувати градус напруженості у відносинах із Росією і продовжить недружню риторику на адресу Москви.

  • Напруженість тільки зростатиме в міру того, як Британія загрожуватиме новими санкціями і підбиватиме на них інших західних гравців. Трасс, швидше за все, зведе мову спілкування з Москвою до ультиматумів, спекулятивної пропагандистської риторики та русофобських витівок. Чекати на щось хороше для двосторонніх відносин явно не варто, — резюмував Фельдман.

Старший науковий співробітник Центру британських досліджень Інституту Європи РАН Олег Охошин вважає, що «потрібно поспівчувати і британцям, і нам (росіянцям, - ЗІФ)». Мовляв, перемогу вона здобула завдяки популістські риториці на тлі економічної кризи. Економіку вона навряд чи оздоровить, «червону кнопку» вона натиснути готова, але вона «є політичним флюгером» і може змінювати свої погляди залежно від ситуації.

Ще більше московитів зачепили призначення в уряд. «Нова мітла і стара колода», назвав свій опус пропагандист, що маскується під оглядача радіо «спутнік» михайло шейнкман. Мовляв, у торі (консерватори) лави запасних немає, тож вони попросту перемішують кадрову колоду: сама Трасс побувала в чотирьох міністерствах. А зараз хоче зробити уряд інклюзивним: «поки, щоправда, без геїв і трансів, але з темношкірими на ключових посадах – екс-міністр освіти Джеймс Клеверлі очолисть Форін-офіс, а ганець Квасі Квартенге замінить енергетику на казначейство», - написав «оглядач».

Главою британського МВС стала Суелла Браверман (її батьки мають індійське походження, вони емігрували до Британії з Кенії та Мавританії).

І суто в дусі рашистів, у них на перший план виходить походження, а не будь-які інші риси.

Новий уряд Великобританії нагадує «щось між байкою Крилова «Квартет» і свінгерською вечіркою», - учергове зблиснула розумом маша захарова, перераховуючи призначення. Що вона мала на увазі, знає лише сама пресалкаше російського мзс.

А для нас насправді важливо, що на своїй посаді залишився міністр оборони Бен Воллес. А значить, військова підтримка України й надалі буде на високому рівні.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Олеся
2023-03-24 16:43:45

Про московитів... Чому вони агресивні і кровожерливі загарбники? Чи є московити слов’янами в принципі? Яка ціль московського міфу про єдиний з українцями народ? Хто такі яхи-яги та до чого тут татари Батия? Яхветизм та одинізм як підоснова московської агресивної ідеології. Чому окультні батьки московитів – це Баба Яга та Кощій? Стаття: “ВОРОГ ЯКИЙ ЗАВЖДИ МАСКУВАВСЯ ПІД ДРУГА” – https://uamodna.com/articles/vorog-yakyy-zavzhdy-maskuvavsya-pid-druga/ Варто прочитати і знати…

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: