Нелегітимний президент Білорусі анонсував нові записи західних спецслужб

ПЕРЕКЛАДИ 24.09.2020 Коментарі 0

Президент Білорусі продовжує генерувати абсурдні новини

Як і будь-який хороший шоумен, Олександр Лукашенко знає, що йому потрібно годувати публіку новими діями. Нещодавній "успіх" із "Стрічками Ніка і Майка" це ще далеко не все. В інтерв’ю групі найвірніших рупорів Кремля пан Лукашенко з гордістю заявляє, що перехоплена розмова між німецькими та польськими спецслужбами була опублікована не повністю. Один з інтерв'юерів розповідає про розмову з Олександром Лукашенко:
 

[Лукашенко] сказав: “Надо мной начали смеяться, посмеялись, все, но я вам скажу так: напрасно вы надо мной посмеялись, это очень серьезная история. / - / Мы развернули вот эту станцию в Гродно (станция радиоэлектронной разведки), она у нас снабжена суперсовременной техникой, у нас там работают суперпрофессиональные люди, и мы перехватили эту историю..
Мы ее перехватили. Это только кусочек этой пленки. У нас есть весь этот разговор... Попросите руководителя ФСБ России, директора ФСБ, он даст ее вам послушать, потому что я передал эту пленку ему. Но, говорит, я могу вам сказать, что это ерунда, это цветочки. Вы даже не представляете, какая у нас есть информация и какие ягодки еще впереди... Я позвал своих специалистов, мы переслушали всю целиком эту историю (не тот кусочек, про который мы с тобой сейчас говорим, а всю историю целиком) и они, мне сказали, что разговаривают, конечно, не поляки и не немцы. И, скорее всего, по акценту, насколько я понимаю, мои специалисты сказали, что по акценту это американцы”.

Американці створили два центри боротьби проти Білорусі

Також у контексті тематики про всюдисущих американців,  Лукашенко, зі слів російських пропагандистів заявив, що не може вплинути на діяльність опозиційних Telegram-каналів. Але мовляв вони існують тільки тому, що за ними стоять американці.

При этом, мы прекрасно знаем, кто стоит за всем за этим.. два центра. Один из этих центров находится в Польше. И это, говорит, американцы работают откровенно просто с территории Польши. Вливаются огромные деньги в том числе и в это интернет-вещание вот этих Telegram-каналов... И второй центр — в Праге. Это, тоже американцы. Поэтому нет никаких иллюзий у нас на самом деле, кто всем этим занимается. Против нас работает Америка. И только, говорит, там на 26-х ролях уже поляки, литовцы и все остальные.  

Чайник Лукашенко

Пан Лукашенко оволодіває ключовими елементами комедії: напруга, хронометраж і додавання ще кілька дотепних жартів, які змушують глядачів котитися по підлозі від сміху. Цитати з російського "Першого каналу":

Наверное, я все-таки пересидел. Ну утюг включишь — и я тут предвыборную программу. Утюг включил — Лукашенко. Чайник электрический включил — Лукашенко. Телевизор включил — Лукашенко. И прочее.

В інтерв'ю Лукашенко "жартує", що за протестами стоїть лише кілька дрібнобуржуазних людей; IT-шники , які розбагатіли завдяки його мудрій політиці, бо він створив у Білорусі кращі умови, ніж деінде. Ці “кращі умови” помітні щодня на вулицях  Білорусі, і нам нагадують, що Лукашенко насправді зовсім не смішний.

Нелегітимний президент

Витівки Лукашенко легко сприймати як комічні. У нього є хист до коротких жартів  і певна харизма. Під час саміту з його російським колегою Володимиром Путіним міміка та мова тіла обох політиків говорила саме про це. Але важливо пам’ятати, що Лукашенко не займається жартами. Він злісний і наляканий диктатор; який, на думку Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борелла, не має законних претензій на посаду президента Білорусі:

Ситуація для нас зрозуміла. Ми вважаємо вибори 9 -го серпня сфальшованими . Ми не визнаємо Лукашенко законним президентом Білорусі.

Замість того, щоб покладатися на легітимність конституції та прозоре всенародне голосування, Лукашенко покладається на погрози, залякування, насильство та фальшиві вибори. Десятки тисяч осіб долучаються до акцій протесту по всій країні. Сотні осіб заарештовано. Часто надходять повідомлення про тортури, насильство та залякування. Лідери опозиційного руху були змушені виїхати з країни: дітям Світлани Ціхановської погрожували; Марія Калеснікава порвала паспорт, щоб унеможливити спробу її насильного вивезення за межі Білорусі. Зараз вона заарештована, їй інкримінують спробу державного перевороту. Європейські дипломати охороняють лауреата Нобелівської премії та члена Координаційної ради Світлану Алексієвич від  озброєних людей в масках...

Білоруські поліцейські нападають на мирних жителів; влада намагається спровокувати насильство.

Наразі єдине вікно, яке було розбите протягом чотирьох тижнів протесту, розбив високопосадовець міліції Мінська.
Більшість поліцейських носять балаклави. Очевидно, соромно за те, що їх змусили бити беззбройних протестуючих, тоді як пан Лукашенко, нелегітимний президент Білорусі, продовжує мріяти і вигадувати комічні фейки та дезінформацію.

за матеріалами euvsdisinfo.eu
переклад ІА "Західний інформаційний фронт"

ілюстративне фото: euvsdisinfo.eu

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: