Настоятель православного храму московського патріархату на Вінниччині восхваляв донбасівських терористів

НОВИНИ 21.11.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України  повідомила про підозру настоятелю храму Української православної церкви (московського патріархату) на Вінниччині. ПІп вихваляв терористів захарченка, гіві та моторолу (уже покійних). 
 
За інформацією пресслужби СБУ, настоятель одного із храмів Вінницької єпархії УПЦ (мп) заперечував збройну агресію росії та виправдовував тимчасову окупацію частини України у своєму ТГ-каналі.

"Він повторював наративи кремля про "громадянську війну" в нашій державі та вихваляв ексватажків терористичної організації "днр" олександра захарченка, "гіві" та "моторолу". Також клірик поширював "авторські" коментарі, в яких намагався дискредитувати українських військових та ображав релігійні почуття представників різних конфесій", - йдеться у повідомленні.
 
ПІп для деструктивного контенту використовував публікації російських пропагандистських інтернет-ресурсів, у тому числі офіційний сайт російської православної церкви.
 
Також протоієрей розповсюджував антиукраїнську агітацію під час проповідей та спілкування з прихожанами церкви.
 
Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти його злочинної діяльності проти України. 
 
Слідчі СБУ повідомили клірику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

▪️ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
▪️ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).
 
Цікаво, що піп переховувався від правосуддя на території декількох областей України. Проте це йому не допомогло. У підсумку, агітатора в рясі посадили під варту. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: