Народний депутат назвав умови зустрічі Зеленського та Тихановської

АНАЛІТИКА 10.11.2022 Коментарі 0

Зустріч глави України Володимира Зеленського з лідеркою білоруських демократичних сил Світланою Тихановською не є пріоритетною для Офісу Президента. Проте вона може відбутися за певних умов.

Про це розповів народний депутат Верховної Ради України, який входить у міжфракційне депутатське об’єднання «За демократичну Білорусь» Олексій Гончаренко.

За його словами, така зустріч можлива після того, як команда Світлани Тихановської визнає геноцид українців з боку російської федерації, а російський режим – терористичним, повідомляє телеграм-канал «Позірк. Навіны пра Беларусь».

«Білорусам та українцям не потрібна зустріч заради зустрічі, фото чи впізнання. Нам потрібна спільна робота… - вважає депутат. – Вважливіше говорити про визнання Білорусі окупованою росією, тоді постане питання: хто легітимно представляє білорусів».

Також, за словами Гончаренка, офіційний Київ повинен сам визначитися щодо режиму лукашенка.

За інформацією ТГ-каналу Світлани Тихановської, наприкінці минулого тижня у Києві відбулася зустріч представників Об’єднаного перехідного кабінету демократичних сил Білорусі з керівниками міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради України «За демократичну Білорусь».

З білоруського боку участь брали представник із закордонних справ Валерій Ковалевський та представниця з питань національного відродження Аліна Ковшик. З українського – народні депутати Олексій Гончаренко, Вадим Галайчук і Богдан Яременко.

Сторони, зокрема, обговорили позиції щодо участі режиму Лукашенка у війні проти України, спільні дії в політичній площині, визначили напрямки співпраці з питань національного відродження, спільні напрацювання для захисту незалежності та суверенітету Білорусі й України.

У розмові з журналістом Білоруського інформаційного центру у Львові Аліна Ковшик щодо майбутніх взаємин лідерки білоруських демсил Світлани Тихановської та Офісом Президента України, зокрема, сказала:

  • Для того, щоби змінилося ставлення Офісу Президента Зеленського, потрібно провести певну роботу, і цю роботу ми ведемо зараз та працюємо на експертному рівні, на рівні політичному. За певного підходу ми зможемо це змінити, й Офіс Президента Зеленського також зрозуміє, що демократична Білорусь – це необхідна умова безпеки України у майбутньому.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: