«Демократична Білорусь – необхідна умова безпеки України у майбутньому», - Аліна Ковшик

АНАЛІТИКА 10.11.2022 Коментарі 0

Минулого тижня Київ відвідала делегація Об’єднаного перехідного кабінету демократичних сил Білорусі. У її складі, зокрема, перебувала представниця з питань національного відродження Аліна Ковшик. Білоруські гості зустрілися з народними депутатами міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради України «За демократичну Білорусь». Про результати поїздки, стан білорусько-українських взаємин, подолання бар’єрів між народами обидвох країн та інші моменти Аліна Ковшик розповіла Білоруському інформаційному центру.

«Україна зацікавлена у контактах з Білоруссю, що в Україні є розуміння про необхідність співпраці з демократичними силами, не зважаючи на те, що в Білорусі дотепер залишається посол України – це питання не до кінця зрозуміле не тільки нам, білорусам, але й українцям, з якими ми спілкувалися. Ми обміркували заходи, що можуть інтенсифікувати наші робочі стосунки», - каже гостя БІЦу.

За словами Аліни Ковшик, незабаром Верховна Рада України розглядатиме законопроект про визнання Білорусі окупованою територією. Представників Об’єднаного перехідного кабінету демократичних сил Білорусі запросили долучитися до цього процесу та подати свої зауваження і пропозиції.

Що стосується натягнутих стосунків між Офісом Президента України й О’єднаним перехідним кабінетом демократичних сил Білорусі, то, на думку Аліни Ковшик, відповідь потрібно переадресувати безпосередньо до ОП. Не зважаючи на цю обставину, демократичні сили Білорусі продовжують безумовно підтримувати Україну на політичному рівні, більшість білорусів виступає проти російської агресії і підтримує Україну.

«Для того, щоби змінилося ставлення Офісу Президента Зеленського, потрібно провести певну роботу, і цю роботу ми ведемо зараз та працюємо на експертному рівні, на рівні політичному. За певного підходу ми зможемо це змінити, й Офіс Президента Зеленського також зрозуміє, що демократична Білорусь – це необхідна умова безпеки України у майбутньому», - переконана співрозмовниця БІЦу.

Також Аліна Ковшик розповіла про свої завдання з національного відродження Білорусі – одного з найважливіших складових для майбутнього демократичної країни, боротьбу білорусів проти спільного з українцями ворога – режимів лукашенка-путіна, стан білоруської культури, жорсткі переслідування і величезні терміни ув’язнення за найменші прояви вільнодумства чи просто за сфабрикованими звинуваченнями, заборону поєднання біло-червоних кольорів і гасла «Жыве Беларусь»…

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: