Наймасовіший наліт «шахедів» цього року: збито майже сотню повітряних цілей

НОВИНИ 31.07.2024 Коментарі 0

У ніч на 31 липня рашисти влаштували одну з наймасовіших повітряних атак: з різних напрямків на територію України летіли 89 ударних безпілотників типу Shahed і керована авіаційна ракета Х-59.

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ у ТГ, українська ППО вистояла і відбила масовану атаку. Із 89-ти ударних БпЛА Shahed-131/136, виявлених радіолокаційними підрозділами ПС, збито усі 89! Також збито керовану авіаційну ракету Х-59, якою ворог атакував Миколаївщину.

Повідомляється, що ракету загарбники випустили з повітряного простору окупованої Херсонщини, а «шахеди» запускали з районів російських міст і селищ Єйськ, Сеща, Курськ, Приморсько-Ахтарськ. Основним напрямком удару була Київщина.

Вранці 31 липня КМВА повідомила, що це була наймасованіша атака на Київ з початку цього року. Повітряна тривога у столиці тривала понад 7 годин, а ППО знищила понад 40 ворожих безпілотників.

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що 6 «шахедів» знищили над Дніпропетровщиною.

До відбиття повітряного нападу залучали мобільні вогневі групи усіх Сил оборони України, тактичну авіацію Повітряних сил та армійську авіацію Сухопутних військ, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних сил.

«Це одна із наймасованіших атак ударних БпЛА Shahed-131/136. Таку ж кількість «шахедів» ворог застосовував у новорічну ніч 1 січня 2024 року», - нагадали у Повітряних силах.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: