Надати Україні статус кандидата важливо і для самого Євросоюзу, - Євген Магда

АНАЛІТИКА 13.06.2022 Коментарі 0

Одержати статус кандидата під час саміту лідерів Євросоюзу 23-24 червня – вірогідність вище 95%. Ми маємо завдячувати цим, по-перше, нашим захисникам, а по-друге, нам самим: адже Україна  продемонструвала, що ми не розвалились і даємо гідну відсіч росагресії.

Про це в ефірі радіо НВ сказав Євген Магда, директор інституту світової політики.

За його словами, для самого Євросоюзу також важливо надати нам статус кандидата. Насамперед, це економічна доцільність – щоб ЄС став головним оператором відновлення України після закінчення українсько-російської війни. Це буде імпульс для його економіки, переконаний Магда.

Також ми є найбільшою країною Європи – тож без нас Європроєкт ніколи не буде повним. «При всіх недоліках наш потенціал для усіх є очевидним. І ми з 2014 року доводимо, що прагнемо жити за європейськими цінностями. На Інститутській люди помирали під європейським прапором», - наголосив експерт.

Водночас, за його словами, проблеми, про які багато говорили наші європейські партнери, нікуди не зникли. Тож без боротьби з корупцією та ліквідації кумівства, без створення прозорого судочинства, незалежних медіа та ін. Україні не обійтися. І те, що два роки триває конкурс на керівника САП, на війну списати не вдасться.

«У ЄС протестантська етика – зробіть щось і покажіть результат. А не обіцяйте нам сьогодні більше, ніж учора», - пояснив Євген Магда.

Також в інтерв’ю радіо НВ експерт розповів про важливість особистої присутності українського Президента на саміті НАТО у Мадриді 29-30 червня, а також про те, чого можна очікувати Україні від цієї зустрічі членів Альянсу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: