На росії заблокували білоруський сайт – через обстріл Краматорська

НОВИНИ 16.05.2022 Коментарі 0

У неділю, 15 травня, редакція інформаційного ресурсу «The Village Білорусь» отримала листа від «Роскомнадзора» з вимогою видалити текст. У протилежному випадку сайт на території росії пригрозили закрити.

Роскомнагляд із посиланням на російську генпрокуратуру вимагав видалити текст під заголовком «Що не так з офіційною російською версією обстрілу вокзалу у Краматорську, де загинуло 50 людей».

За інформацією «The Village Білорусь», у своєму тексті видання викриває фейки російської пропаганди. Остання звинуватила в обстрілі вокзалу у Краматорську, з якого евакуйовувалося тисячі людей, Україну.

У листі Роскомнагляд в ульмативній формі написав: якщо за добу текст не видалять, то сайт заблокують.

Редакція відмовилася видаляти текст. Тому того ж дня, 15 травня, сайт The Village Білорусь на росії внесли до реєстру заборонених і заблокували.

У листі Роскомнагляду докладно пояснили, чому текст про обстріл Краматорська потрібно видалити:

«Помилкові повідомлення про акти тероризму або іншу недостовірну суспільно значущу інформацію, що розповсюджується під виглядом достовірних повідомлень, яка створює загрозу заподіяння шкоди життю та (або) здоров'ю громадян, майну, загрозу масового порушення громадського порядку та (або) громадській безпеці чи загрозу створення перешкод функціонуванню або припинення функціонування об'єктів життєзабезпечення, транспортної чи соціальної інфраструктури, кредитних організацій, об'єктів енергетики, промисловості чи зв'язку».

До речі, сайт «The Village Білорусь» на батьківщині, у Білорусі режим лукашенка заблокував із перших днів після виборів президента 2020-го року. Тоді, нагадаємо, фактичною переможницею стала Світлана Тихановська, проте лукашенко жорстоко придушив масові протести і сфальсифікував підсумки.

За інформацією українського ресурсу «Детектор.Медіа», тоді власника видання «The Village Білорусь» Олександра Василевича засудили за статтею про ухиляння від сплати податків та зборів. У слідчому ізоляторі він провів півтора роки. А 7 вересня 2020 року правозахисники визнали Олександра Василевича політв'язнем.

Нагадаємо, ЗІФ писав про цей кривавий терористичний акт росіян. Рашистська пропаганда тоді одним із псевдо-аргументів використовувала тезу, що ракета «Точка-У» є тільки на озброєнні Збройних сил України. Хоча насправді такі застарілі ракетні комплекси в арсеналі орко-армії наявні у великій кількості. Їх рашисти застосовують не вперше по мирних українцях. 

На росії пропаганда не вперше вигадує фейки з ракетами «Точка-У». Всередині березня Україну звинувачували у запуску такої зброї по Донецьку, хоча насправді терористи підлаштували вибух і видали його за напад з України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: