На росії після атак безпілотників і пожеж на нафтопереробних заводах заговорили про запровадження талонів на бензин

НОВИНИ 17.03.2024 Коментарі 0

Цими вихідними – у суботу та неділю, атак зазнали ще 4 російських підприємства нафтопереробки, а протягом тижня на території ерефії палали 6 НПЗ. 

У Самарській області дронопад стався на Новокуйбишевський, Куйбишевський і Сизранський НПЗ. А 17 березня російські пабліки поширили відео атаки БПЛА, вибухи та пожежу на Слав'янському заводі у Краснодарському краї. Унаслідок атаки, за даними ТГ-каналу Невзорова, завод повністю припинив роботу, а працівників евакуювали, хоча «одна людина померла від серцевого нападу».

Загалом на території ерефії є 30 великих НПЗ і ще приблизно 80 малих.

Від початку 2024 року на росії постраждав уже 10-ий нафтопереробний, загальна кількість – 12.

«Завдяки СБУ абревіатура «НПЗ» розшифровується тепер, як «новий палає завод», - кпинить журналіст Андрій Цаплієнко після чергового займання заводу у Краснодарському краї.

Із посиланням на джерело у Службі безпеки України, яке він цитує, «вже можна говорити про успішний результат – зафіксовано велику пожежу в районі атмосферних колон, які й були основною ціллю».

«СБУ продовжує реалізовувати стратегію на підрив економічного потенціалу рф і зменшення потоку нафтових доларів, які ворог направляє на війну», - йдеться у повідомленні.

Директор Інституту світової політики Євген Магда також не оминув тему ударів по російській нафтопереробній галузі. На його думку, путіну доведеться незабаром публічно заговорити про пожежі на НПЗ.

«Х...ло вже публічно відреагував на рейд російських добровольців на Бєлгородщину та Курщину. Новий челендж - примусити його відреагувати на удари по росНПЗ.  Сказати, наприклад, що у них там цієї нафти мов гуталіну – «просто нєкуда дєвать» :)», - зазначив політолог.

Тим часом на росії вже вловили тенденцію зі знищення нафтопереробних підприємств і заговорили про запровадження у майбутньому талонів на пальне.

За даними експертів, відновлення технологічного процесу на російських НПЗ, де сталися пожежі, процес не одного тижня і місяця.

Також читайте: У рашистів бракує бензину – його експорт заборонять

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: