У рашистів бракує бензину – його експорт заборонять

Економіка 27.02.2024 Коментарі 0

Уряд московії з 1 березня на півроку заборонить експорт бензину та збільшить норматив продажу дизельного пального на біржі до 16% (з нинішніх 12,5). Заборона покликана компенсувати попит на паливо під час літніх відпусток, польових робіт та планових зупинок на ремонти нафтопереробних заводів.

Загалом, таких заходів хочуть вжити для боротьби зі зростанням цін на пальне. Про це повідомляє низка рашаЗМІ та інформагенцій із посиланням на представника віце-прем'єра рф алєксандра новака.

Новак, за даними агенції рбк, був ініціатором заборони експорту бензину. «З метою нівелювання ажіотажного попиту на нафтопродукти необхідно вжити заходів, що сприяють стабілізації цін на внутрішньому ринку нафтопродуктів», – йшлося у листі Новака, надісланому главі уряду.

Тимчасова заборона на експорт не стосується поставок до країн ЄАЕС, Монголії, Узбекистану, самопроголошених Абхазії та Південної Осетії, які вже погоджені.

Заборона на експорт бензину вже діяла на росії з 21 вересня по 17 листопада 2023 року. Скасувати її вирішили після насичення внутрішнього ринку паливом.

Зараз рашистський уряд змушений вживати термінових заходів після руйнувань на нафтопереробних заводах та виведенні їх з ладу після ударів безпілотників Сил оборони України. Було заатаковано щонайменше 9 підприємств.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: