На росії перекривають Signal 

НОВИНИ 19.08.2024 Коментарі 0

На росії блокують захищений месенджер Signal для обмеження комунікації  вороже налаштованих до путінського режиму людей.

Про це йдеться у розвідувальному огляді міністерства оборони Британії про російсько-українську війну в понеділок, пише "Європейська правда".

9 серпня 2024 року російські засоби масової пропаганди повідомили, що російський федеральний регулятор у сфері телекомунікацій "роскомнадзор" заблокував додаток з обміну зашифрованими повідомленнями Signal для використання на території країни. 

Офіційним обґрунтуванням цього є "запобігання використанню месенджера в екстремістських або терористичних цілях".

Деякі коментатори припускають, що заборона спрямована запобігти поширенню інформації про український наступ у Курській області. Але у міноборони Британії таку версію називають малоймовірною.

Signal використовують багато незалежних російських журналістів та опозиційних активістів, щоб уникнути всеохоплюючої системи електронного моніторингу російського уряду, зокрема, системи оперативно-розшукових заходів ФСБ.

У цьому контексті у кремлі, ймовірно, хочуть посилити контроль та обмежувати комунікації приватних осіб, вороже налаштованих до режиму.

Також режим путіна забороняє незалежні медіаорганізації, припиняє роботу YouTube і сервісу обміну повідомленнями WhatsApp, тобто реалізує заходи, спрямовані на посилення державного контролю над доступом до ЗМІ та інформації.

9 серпня агенція Reuters повідомило про сотні користувачів Signal, які скаржилися на збої в роботі додатку. Як ідеться у тексті, на росії приблизно мільйон користувачів сервісом для шифрування повідомлень і розмов.

"Сайти моніторингу інтернет-послуг показали понад 1 500 скарг на Signal, в основному від користувачів із Москви та Санкт-Петербурга. Однак користувачі повідомили, що він працював нормально, якщо отримати доступ через VPN або використовувати його у вбудованому режимі обходу цензури", - йдеться у тексті.

"Це свідчить саме про блокування месенджера в росії, а не про технічну проблему з боку Signal", - сказав Reuters автор Telegram-каналу "ЗаТелеком" Михайло Клімарєв.

Ілюстрація – REUTERS/Dado Ruvic

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: