На президентських виборах у Словаччині переміг політик, який проти поставок зброї Україні  

НОВИНИ 07.04.2024 Коментарі 0

Спікер парламенту Словаччини, голова партії  "Голос", проросійський політик  Петер Пеллегріні у другому турі виграв президентські вибори у прозахідного опонента, члена ліберальної партії "Свобода і солідарність", ексміністра МЗС Словаччини Івана Корчока. Про це уночі проти 7 квітня після підрахунку 100 відсотків голосів повідомила Центральна виборча комісія країни.

За результатами голосування, Пеллегріні набрав 53,12% голосів, Корчок – 46,87%. Іван Корчок уже визнав поразку.

Під час першого туру президентських виборів, що пройшли 23 березня, жоден із кандидатів не зміг набрати понад 50% голосів. Водночас Іван Корчок тоді здобув на 5% голосів більше, як Петере Пеллегріні.  

Читайте також У Словаччині проходить другий тур президентських виборів

Петер Пеллегріні у минулому був членом партії  «Курс – Словацька соціальна демократія» (SMER-SSD), лідером котрої є теперішній голова уряду Словаччини Роберта Фіцо, який припинив  надання військової допомоги з боку Словаччини Україні. Згодом Пеллегріні заснував свою партію "Голос", яка після парламентських виборів у жовтні 2023 року ввійшла у парламентську більшість, що привела до влади Робетра Фіцо.  

Теперішній президент Словаччини Зузана Чапутова має піти у відставку в червні. 

Відтак, постала ситуація, коли у Словацькій Республіці, країні, котра є членом Європейського Союзу і членом НАТО, президентом і головою уряду будуть політики, що схильні до повного контролю у владі, виступають проти військової допомоги Україні і повторюють проросійські наративи про "мирні переговори".  

Фото Петер Пеллегріні (зліва) і Роберт Фіцо / SCANPIX / EPA

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: