На перешкоді транспортування російської нафти стали греки

НОВИНИ 17.09.2024 Коментарі 0

Російський тіньовий флот, залучений до транспортування нафти в обхід західних санкцій, утратив ключову стоянку в Середземному морі. А все через греків, які своїми військовими навчаннями зірвали перевалку «чорної» російської нафти. Саме там росія переливала нафту зі судна на судно для подальшого транспортування її в Азію. 

ВМФ Греції ще на два місяці продовжив навчання в Лаконській затоці – це найпівденніша затока материкової Греції і всієї Європи, через яку пролягає морський шлях у напрямку Суецького каналу, пише політолог і військовослужбовець Тарас Березовець у ТГ-каналі.

За його словами, затока, де на початку року щомісяця з танкера на танкер перевалювали 200-400 тисяч тонн російської нафти, залишиться закритою для всіх комерційних суден, в тому числі російських.

Навчання, через які заборонили рух суден біля берегів південно-східного Пелопоннесу, стартували на початку травня і відтоді їх неодноразово продовжували. Унаслідок цього перевалка російської нафти біля грецького порту Каламата практично припинилася, а трейдерам довелося шукати нові стоянки для танкерів.

Також читайте: «Тіньовий танкерний флот» рф продовжує фінансувати війну в Україні

Фото ілюстративне / Getty Images

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: