На московії знову згадали, як треба боятися біологічної зброї з України

РОЗСЛІДУВАННЯ 02.11.2023 Коментарі 0

У рашистів черговий напад колективних галюцинацій про українсько-американську біологічну зброю. Декілька днів тому їм наснився пташиний грип, з яким експериментували у Львові. А потім з московії розгледіли, як в Одесі нібито «знищують докази існування військових біолабораторій».

Дустом по біотехнологіям

Рашапропагандисти через сфої інформпомийки повідомляють, ніби в Одесі відбувається знищення доказів існування військових біолабораторій США на українській території. І робиться це у могильнику, який використовували для утилізації небезпечних відходів, під час знешкодження 147 тонн дусту.

Як з’ясували фактчекери проєкту VoxCheck, наприкінці жовтня поблизу Одеси й справді почалися роботи з утилізації 147 тонн дусту. Зокрема, місцева влада навіть виділила цьогоріч з місцевого бюджету кошти на ліквідацію небезпечних речовин через побоювання, що російські обстріли можуть призвести до потрапляння хімікатів у воду та ґрунт. Ліквідатори вчасно почали свою роботу, оскільки деякі мішки з отрутою були на межі розгерметизації.

Ця історія має коріння ще в 1972 році, коли в Одеській затоці потонуло судно «Моздок», яке перевозило 900 тонн дусту. Через два роки біля села Алтестове побудували сховище, а дуст консервували в бетонних бункерах. Вже у 2012 році більшу частину хімікатів утилізували, проте через брак фінансування 147 тонн дусту залишилися на зберігані у цьому спецсховищі. Тепер дійшли руки і до цього залишку.

У Львові «тренували чергову провокацію»

Дещо раніше найпалкіший поціновувач невигаданих легенд про українсько-американські біолабораторії, найверховніший головнокомандувач військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту рф ігорь кірілов потішив черговою сенсацією.

За його словами, СБУ та Нацполіція нібито можуть організувати провокації з «біологічною зброєю» проти бідної московії. Він звинуватив українських правоохоронців в буцімто проведенні у Львові у серпні та вересні 2023 року відповідних тренувань. Кірілов також запевняв, що на тренінг до Львівського національного медуніверситету також прибули членкиня Керівної ради з біобезпеки Великої Британії Філіппа Ленцос та співробітниця факультету військових досліджень Королівського коледжу Лондона Джемма Боушер.

За словами Кириллова, сценарій, що відпрацьовувався, планували реалізувати в Миколаївській області. Там нібито фіксуються випадки інфекційного захворювання (пташиний грип), який «має можливість міжвидового переходу та високу летальність для людини». Після чого  мали взяти та проаналізувати проби, з яких, за сюжетом кірілова, робився висновок - що «з високою ймовірністю» інцидент стався в результаті диверсії з боку росії.

Далі мали бути мітинги медиків та масоване висвітлення у медіа історії, як московія порушує конвенційні зобов'язання щодо біозброї. Та врешті-решт посилення антиросійських санкцій.

«Багатоходівочка» цілком у кремлівському стилі. Поширюючи подібні фейки, рашапропагандисти хочуть викликати паніку серед українців та виправдати агресію росії проти України. Мовляв, рф знищує біолабораторії, які могли б нашкодити росіянам.

Загалом тема біологічної зброї – улюблена серед рашапосадовців. Її дістають на світ божий орієнтовно раз на квартал, підігріваючи «інтерес» свіжими вигадками про «підступних українців» та «американських партнерів». При цьому фігурували і бойові комарі, і бойова сарана, і заражені птахи. А червоною ниткою через ці історії проходить нібито намір США на генному рівні знищити усе росіянське. Хоча, можливо, тепер це вже й не виглядає такою страшною ідеєю.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: