На Львівщині відремонтували дорогу до одного з митних переходів

НОВИНИ 30.06.2023 Коментарі 0

У Львівській області завершили ремонт 46 км автодороги, що веде до новозбудованого КПП «Нижанковичі – Мальховіце». Роботи здійснено в рамках інвестпроєкту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні».

Розвиток прикордонної інфраструктури з Польщею має стратегічне значення для України, особливо після початку повномасштабного вторгнення. Сьогодні пункти пропуску з Польщею обслуговують 53% національних вантажоперевезень. «Розмороження» у 2022 році будівництва ПП «Нижанковичі – Мальховіце» та ремонт дороги до нього у комплексі збільшать пропускну здатність українсько-польського кордону, а відповідно й товарообіг між державами.

Востаннє автошлях Т-14-18 Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий ремонтували ще у 1970-их роках. Тепер підрядник – компанія DROG-BUD – розширив полотно проїзної частини, влаштував нове дорожнє покриття, забезпечив водовідведення та замінив залізобетонні труби. Відремонтовано та перебудовано 12 штучних споруд, влаштовано дощову каналізацію, тротуари й зовнішнє освітлення, розмітку, встановлено засоби для заспокоєння руху, бар’єрне огородження та дорожні знаки.

Завдяки проведеним роботам Львівщина отримує належну прикордонну дорожню інфраструктуру, що дозволить суттєво покращити соціально-економічний і туристичний розвиток регіону, а місцеві мешканці зможуть швидко та якісно добиратись додому, до роботи чи навчання.

Загальна вартість проєкту становить понад 33 млн. євро. Відповідний договір між урядами України та Польщі про надання кредиту на умовах повʼязаної допомоги підписали ще 2015-го, хоча фактичні роботи розпочались у 2020 році. У рамках цього проєкту на території Львівщини вже відремонтовано понад 90 км доріг і 17 мостових переходів.

«Дякую нашим польським колегам за допомогу. Нова дорога дасть поштовх розвитку інфраструктури та прискорення бізнес-процесів. Завдяки договору між урядами України та Польщі нам вдалося реалізовувати такі проєкти як автодороги Смільниця – Хирів та Яворів – Грушів. Зараз тривають активні роботи на дорозі Рава-Руська – Червоноград», - зазначив заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: