НАТО вирішило потримати Україну в підвішеному стані, - Кулеба

НОВИНИ 12.07.2023 Коментарі 0

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що Північноатлантичний альянс продемонстрував брак політичної волі на саміті у Вільнюсі у вівторок, 11 липня.

Альянс не повинен тримати "всю ситуацію та Україну в підвішеному стані, коли йдеться про членство", сказав він в інтерв'ю Bloomberg, - пише DW.

На переконання міністра, всі умови для того, щоби Київ отримав запрошення, вже створені. Україна продовжить працювати з членами НАТО над графіком, додав він. "Чим коротшим той буде, тим краще для всіх", - наголосив Кулеба.

Перед відкриттям саміту НАТО у Вільнюсі Президент України Володимир Зеленський назвав безпрецедентною та абсурдною відсутність часових рамок і висування умов для запрошення України в НАТО.

На його думку, формулювання союзників є "можливістю торгуватися членством України в НАТО у переговорах з росією".

На самому саміті у Вільнюсі лідери НАТО погодилися, що майбутнє України – в Альянсі, але не надали Києву запрошення або графіку вступу до оборонного союзу.

Водночас НАТО зняло вимогу щодо виконання Україною плану дій щодо членства (ПДЧ), фактично усунувши один із необхідних кроків на шляху Києва до Альянсу.

Зеленський не коментував фінальну декларацію першого дня саміту НАТО.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: