NAFO дістала рашистів не менше, ніж NATO

НОВИНИ 11.07.2023 Коментарі 0

Напередодні саміту НАТО У Вільнюсі відбувся «саміт» інтернет-спільноти NAFO (North Atlantic Fellas Organization – Організація Північноатлантичних Чуваків), яка, за заявою його творців, створена з метою протидії російській пропаганді і займається тролінгом російських дипломатів та пропагандистів).

Попри стьобний характер, цей дводенний «саміт» мав доволі високий рівень. «NAFO – це про сміх, але ви не просто прикол», - сказав у своєму вітальному слові глава МЗС Литви Ґабріелюс Ландсберґіс.

«NAFO є живим прикладом того, як за допомогою гумору, розуму та ентузіазму можна знешкодити російську дезінформацію», - зазначила у відеовітанні учасникам прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас.

Під час заходу, який тривав 8-9 липня, його учасники розповідали про особливості російської пропаганди та збирали кошти на підтримку українських військових. В оформленні сцени використовували сіба-іну – мем, який що став неофіційним символом NAFO. Також на сцені була іграшкова акула, яка стала неабияким подразником навіть для «хароших московитів».

Мем з акулою став популярним у учасників NAFO у червні, коли на одному із пляжів Єгипту акула вбила громадянина рф. У NAFO створили серію мемів на цю тему, а саму акулу назвали «працівником місяця». Після цього організацію почали звинувачувати в тому, що вона відхилилася від своєї первісної спрямованості протидії російській пропаганді та тепер просто займається дегуманізацією росіян в інтернеті.

Зокрема, соратниця Навального Марія Пєвчіх звернула увагу на фото з форуму, де на сцені лежить іграшкова акула та рятівне коло. «Невже «саміт NAFO» у Вільнюсі справді святкує на сцені смерть туриста, якого з'їла акула? Боротьба із москвою за допомогою гумору? Я сама не розумію, що смішного в тому, що людину з'їдають живцем?», - написала вона у твіттері.

Але, звісно, найбільше «порвало» рашистів-функціонерів. Так машка-алкашка захарова із «сумноконячого» МЗС спробувала дорікнути та усовістити інтернет-тролів (що вже саме по собі смішно). Хоч і звернулася захарова не напряму до них, а нібито на адресу Каї Каллас. «NAFO уособлюють рівно те, з чим ще донедавна начебто боролися в самому Євросоюзі: хейтспіч, нетерпимість, тролінг, спам, буллінг та всі можливі види ксенофобії. Тепер же естонський прем'єр відкрито розсипається у подяках на адресу цього інтернет-непотребу, хоча начебто ще недавно «просунуті» західні демократії билися в істериці від міфічних «прокремлівських тролів», - зазначила машка-алкашка.

Звісно, що гострі на язик учасники саміту не могли пропустити таку інформаційну нагоду. Тож у твіттері NAFO вдень 10 липня з'явилася відповідь: «Чого ці російські політики не розуміють, то це того, що кожна секунда, яку вони витрачають на суперечки з собаками в інтернеті або на занепокоєння з приводу «онлайн-харасменту» за допомогою мемів з акулами, забирає їхню увагу від України. Це саме те, чого ми хочемо. Продовжуйте злитися».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: