67-річний морпіх зі США розпочав унікальну благодійну веломандрівку із Кракова до Києва

НОВИНИ 12.08.2024 Коментарі 0

У неділю, 11 серпня із Ринкової площі Кракова стартував проєкт Hope Raising Expedition. Унікальну ініціативу здійснює морський піхотинець США, 67-річний канадієць із польським корінням Якоб Кепка. Чоловік із ампутованою вище коліна ногою разом із командою вирушив у велосипедну подорож до Києва з метою привернути увагу до потреб маломобільних людей та збору коштів на протезування українських військових і цивільних, а також на навчання українських протезистів.

Як повідомляє Генеральне консульство України в Кракові, Якоб Кепка разом із командою планують зібрати 100 тисяч доларів США на згадані вище цілі.

Організатором проєкту Hope Raising Expedition під патронатом президента Кракова Александра Мішальського, виступили благодійні фундації Freedom Space Foundation та Fundacja For Heroes Kraków

Велоподорож Якоба Кепки з командою відбудеться за маршрутом: Краків – Велічка – Тарнов – Ряшів – Ланьцут – Цеханув – Нагачів – Львів – Тернопіль – Рівне –Звягель – Житомир – Чернігів – Бородянка – Ірпінь – Буча – Київ.

Під час зупинок у згаданих населених пунктах відбудуться зустрічі з місцевою владою, громадськими й волонтерськими організаціями, а також відвідання медичних й реабілітаційних закладів.

Співробітники ГКУ в Кракові на чолі з Генеральним консулом України у Кракові Вячеславом Войнаровським підтримали дану акцію та взяли участь у першому етапі подорожі з Ринкової площі до Новохутського заливу, де відбувся сімейний пікнік.

В.Войнаровський звернувся до присутніх на урочистому старті та фініші й наголосив на важливості даної ініціативи в умовах триваючої збройної агресії росії проти України. Український дипломат також побажав Якобу Кепці та членам його команди успішної та безпечної подорожі.

З вітальним словом також виступив заступник президента Кракова Лукаш Сенк.

Якоб Кепка подякував учасникам й гостям заходу за підтримку проєкту та закликав підтримувати Україну до перемоги.

Свою присутністю захід підтримав заступник директора відділу соціальної політики та здоровʼя Краківської адміністрації Матеуш Плосконка.

ГКУ в Кракові запрошує всіх охочих приєднатися до велопробігу на будь-якій ділянці маршруту, незалежно від того, досвідчений Ви велосипедист, чи любитель. Кожен кілометр маршруту – це крок ближче до мети: збору коштів для протезування українських військових, навчання українських протезистів, а також поширення інформації про потреби людей з інвалідністю.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: