У Польщі підписали контракт з Raytheon на виробництво 48 пускових установок для Patriot

НОВИНИ 12.08.2024 Коментарі 0

Американо-польська співпраця, коли йдеться про протиповітряну оборону, ніколи не була такою міцною, як сьогодні, - сказав посол США в Польщі Марк Бжезінський після підписання угоди між Huta Stalowa Wola S.A. і американською компанією Raytheon на виробництво 48 пускових установок M903.

У присутності віцепрем’єр-міністра, міністра національної оборони Владислава Косіняка-Камиша та заступника міністра національної оборони Павела Бейди у понеділок у Сохачеві було підписано контракт на виробництво 48 ракетних установок M903. Документом розпочинається реалізація другої фази програми Wisła та підписання контрактів на постачання наступних комплектуючих з польською промисловістю у 2027–2029 роках, - пише Польське радіо.

«Huta Stalowa Wola S.A. вже виготовила 16 пускових установок Patriot для Збройних сил Польщі, а це означає, що Польща має найякісніші засоби ППО. Але виробляти ці пускові установки в Польщі, тут, на польській землі, через 30 років після розпаду Радянського Союзу — це те, що так багато говорить нам про рівень довіри між Польщею та Америкою», - підкреслив Бжезінський.

За словами посла, співпраця між Польщею та США у сфері протиповітряної оборони «ніколи не була такою міцною, як сьогодні». «Тут є іронія долі, тому що якраз за нашим кордоном, в Україні, йде війна, а в той самий час Польща процвітає і стає все більш безпечною», — сказав він.

Бжезінський зазначив, що пускові установки М903 мають вирішальне значення для системи ППО України, оскільки вони захищають українські міста від атак. «Мова не лише про здатність захищати небо над територією НАТО, а й про оперативну сумісність всередині Альянсу. Це також елемент стримування на східному фланзі НАТО», - зазначив він.

«Немає модернізаці Польського війська без польської промисловості Сьогодні було підписано контракт між Huta Stalowa Wola SA та Raytheon Polska на виробництво 48 пускових установок M903, які є частиною системи протиповітряної та протиракетної оборони Patriot. Послідовно зміцнюємо наші стримування та обороноздатність!», - повідомив у мережі Х міністр національної оборони Польщі Владислава Косіняк-Камиш.

Фото – американський концерн Raytheon і польська Huta Stalowa Wola підписали контракт на виробництво 48 пускових установок M903, що є складовою систем протиповітряної оборони Patriot / Міністерство національної оборони Польщі 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: