Митрополит із Запоріжжя став "клієнтом" СБУ

НОВИНИ 01.05.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України повідомила про підозру підсанкційному митрополитові УПЦ (мп) із Запоріжжя, який провокував релігійну ненависть Луці (у миру – Андрій Коваленко) за розпалювання релігійної ненависті.

Митрополит публічно висловлював своє зневажливе ставлення до парафіян інших конфесій під час спілкування з прихожанами та церковних літургій.. повідомила пресслужба СБУ

"Також клірик розміщував провокативні дописи на особистому телеграм-каналі, де ображав релігійні почуття представників інших конфесій.

Таким чином він розхитував суспільно-політичну обстановку у фронтовому регіоні на користь країни-агресора", - йдеться у тексті.

Луці повідомили про підозру за ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками). Наразі запобіжний захід йому не обрали. 

У грудні 2022 року рішенням РНБО проти Луки запровадили персональні санкції на п'ять років. У список санкцій митрополита внесли за "зв'язок із державою-агресоркою" й активне лобіювання позиції російської православної церкви.

Попри запроваджені санкції Лука не стримався від спокуси сіяти розбрат (фото – з відкритих джерел)

"Ми робимо все для того, щоби держава-агресорка не мала жодної ниточки, за яку вона могла би смикати українське суспільство", - сказав тоді Президент України Володимир Зеленський.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: