Міністри оборони Литви та Польщі «ескалували» лукашенка

НОВИНИ 03.07.2024 Коментарі 0

У середу, 3 липня, до Литви прибув міністр оборони та віце-прем'єр-міністр Польщі Владислав Марцін Косіняк-Камиш з офіційним візитом. Разом зі своїм литовським колегою Лаурінасом Кащюнасом він відвідав кордон із Білоруссю.

Міністр оборони Польщі заявив, що весь ЄС повинен взяти на себе відповідальність за захист своїх східних кордонів, повідомляє «Польське радіо».

«Польська держава разом зі своїми союзниками зробить усе, щоби ще краще захищати східний кордон Євросоюзу та НАТО. Це наш найбільший виклик і цей виклик мають реалізовувати не лише окремі країни, але й весь Європейський Союз. І ми закликаємо разом до цього – інтернаціоналізація питання охорони кордону. Захист кордону є ключовим питанням. ЄС має включитися в захист свого кордону», - наголосив Косіняк-Камиш.

Зі свого боку міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас поділився планами зміцнення кордону:

  • Ми плануємо побудувати відповідні фортифікаційні споруди, використовувати обладнання для дистанційного мінування і, де необхідно, побудувати постійні точки опору або заліснити ті території, де ліс ускладнить проведення операцій проти наших кордонів.

Як нагадує литовський національний мовник LRT, минулого тижня лідери Литви, Латвії, Естонії та Польщі підписали лист, у якому закликає Європейський Союз створити лінію оборони уздовж східного кордону з росією та Білоруссю. Мета – захист від військових і гібридних загроз, що походять від них походять.

Ділянка польського кордону із Білоруссю (фото LRT/AP) 

Проєкт зі зміцнення кордонів вимагатиме фінансової підтримки всіх держав-членів блоку. За оцінками деяких дипломатів ЄС, будівництво такої лінії оборони коштуватиме приблизно 2,5 млрд євро.

Символічно, що зустріч міністрів відбулася на литовсько-білоруському кордоні біля прикордонного переходу в Мединіках Крулевських у Вільнюському районі. В цей час у Мінську лукашенко та російська делегація святкують так званий день незалежності Білорусі. Нагадаємо, білоруського диктатора останнім часом дуже турбує присутність і збільшення українських військ біля кордонів його країни

Фото – зі соцмережі Х міністерства оборони Польщі

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: