Міністр закордонних справ Кулеба подав до ВРУ заяву про відставку

НОВИНИ 04.09.2024 Коментарі 0

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав заяву про відставку.

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомив голова Верховної ради України Руслан Стефанчук.

Він виклав фото заяви Дмитра Кулеби та поінформував, що заяву розглянуть на одному з найближчих пленарних засідань.

Руслан Стефанчук: "До Верховної Ради України надійшла заява від міністра закордонних справ України Кулеби Д.І. про відставку. Заяву буде розглянуто на одному з найближчих пленарних засідань".

Учора, у вівторок, 3 вересня, голова фракції "Слуга народу" у Верховній раді України Давид Арахамія повідомив про "велике перезавантаження уряду", мовляв, буде поміняно "більше як 50% штатної чисельності" уряду.

Народний депутат України від "Слуги народу" Богдан Яременко так прокоментував ймовірну відставку Кулеби: "Що я зрозумів у публічній політиці - не можна приймати рішення, які повинен, але не можеш пояснити.

Тому я не голосуватиму за відставку Дмитра Кулеби. Заява міністра – це підстава для рішень, а не причина.

Причин я не бачу. Хоча Дмитро молодший за мене та за усіх міністрів закордонних справ, з якими мені довелось працювати, але я вважаю його найкращим міністром за найскладніших обставин (нехай пробачать мене усі міністри, кого я безмежно поважаю).

Знаючи багато про нашу зовнішню політику, я не впевнений, що зміг би краще. Щось зробити інакше – так. Але з такою гідністю, стійкістю витримати цей період повномасштабної війни, виконати основне завдання – забезпечення зовнішньої підтримки у війні – краще би точно не зміг.

Тому для того, щоби голосувати за відставку Кулеби, мені потрібні вагомі причини. А ніхто їх не назвав.

Так виглядає, що більшість у Верховній Раді поставиться до цього питання інакше, ніж я, і заява Дмитра Кулеби буде задоволена (комітет проголосував 7 «за», 3 «проти»).

Я звичайно підтримаю кандидатуру наступного міністра, оскільки зовнішня політика не терпить пустоти і того вимагає Конституція, яка надає міністрові частково ексклюзивні повноваження у цій сфері, які потрібно виконувати 24/7.

За інші відставки я голосуватиму. Бо не повинен їх пояснювати".

Фото – міністр закордонних справ Дмитро Кулеба/EPA/UPG

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: