Міністр-марнотратник перед своєю відставкою гримнув дверима перед носом Зеленського

НОВИНИ 21.07.2023 Коментарі 0

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у ФБ, що написав заяву про відставку.

Зокрема, Олександр Ткаченко повідомив: Приніс сьогодні ввечері Прем’єру заяву про відставку, через хвилю непорозуміння щодо важливості культури під час війни. Лише потім здивувався заяві Президента щодо цього ж питання.

Культура під час війни важлива, бо це війна не тільки за території, а за людей, а люди - це наша памʼять, історія, мова, творчість попри війну, спадщина і минуле заради майбутнього.

І приватні, і бюджетні кошти під час війни на культуру не менш важливі, ніж на дрони, тому що культура це щит нашої ідентичності та наших кордонів. І це принципова моя позиція проти інших".

Перед цим Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні (20 липня) запропонував прем’єр-міністру Денису Шмигалю звільнити Олександра Ткаченка з посади міністра культури й інформаційної політики та призначити на цю посаду іншу людину. 

Володимир Зеленський: "Я запропонував главі уряду два кроки. Перший – знайти позабюджетні кошти на проєкти, які вам зараз дійсно потрібні, у світі є люди, які можуть допомогти. А друге – попросив прем’єр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики". 

Також нагадаємо, що дяльність міністра культури Олександра Ткаченка вже не один раз викликала суспільне збурення. Зокрема, йому закидали, що міністерство не вжило належних заходів для евакуації культурних цінностей. Цього разу хвиля невдоволення піднялась через такі факти: 500 млн грн із держбюджету на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду українського народу; дорога ідея замінити на щиті "Батьківщини-Матері" (монументальна скульптура в Києві) герб СРСР на герб України; відновлення виробництва серіалів, мовляв, задля "інформаційної та культурної безпеки" України. Всі ці ініціативи підтримало міністерство культури, однак суспільсвто закликало схаменутись і витрачати гроші на оборону.

До слова, під дописом міністра про відставку розгорнулось жваве обговорення.  Його суть зводиться до зауваження від Віталіка Бреника: "Все вірно, от тільки коли ви опинетесь у окопі, що ви виберете, серіал чи зброю? І коли ви хлопцям на передовій пропонуєте серіали замість зброї, одежі, їжі, ліків, це якось вже за межею розуміння...".        

Фото – uainfo.org

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: