Міністр культури Польщі заявив про ліквідацію державного телебачення, радіо і Польського агентства преси

НОВИНИ 27.12.2023 Коментарі 0

Розпорядження про ліквідацію державного телебачення, радіо і Польського агентства преси підписав міністр культури та національної спадщити Польщі Бартломей Сенкевич.

Про це міністр Бартломей Сенкевич повідомив на сторінці міністерства у мережі X (Твіттер).

Зокрема, у повідомленні сказано: "У зв’язку з рішенням Президента Республіки Польщі призупинити фінансування громадських ЗМІ я вирішив ліквідувати компанії Telewizja Polska SA, Polskie Radio SA та Polska Agencja Prasowa SA. У ситуації, що склалася, такі дії дозволять забезпечити безперебійну роботу цих компаній, провести необхідну реструктуризацію та запобігти вивільненню працівників у вище названих компаніях через відсутність фінансування. Стан ліквідації може бути скасований власником у будь-який час".

Нагадаємо, 20 грудня новий міністр культури Польщі Бартломей Сенкевич звільнив тодішніх голів правлінь Польського телебачення (TVP, Telewizja Polska S.A.), Польського радіо (Polskie Radio S.A.) і Польської агентства преси (Polska Agencja Prasowa S.A., а також наглядових рад. (Бартломей Сенкевич - міністр культури у новому уряді Дональда Туска, який повернувся до влади у Польщі після останніх парламентських виборів, на яких "Громадянська платформа" і її союзники перемогли провладну партію "Право і справедливість", висуванцем котрої є президент Польщі Аджей Дуда).

"Необхідність таких дій та їх обґрунтування було визначено постановою Сейму Республіки Польщі від 19 грудня 2023 року про відновлення правового порядку, неупередженості та цілісності державних ЗМІ, а також Польського агентства преси", - йшлося у комюніке, опублікованому Міністерством культури.

По суті, "ПіС" використовував державні польські ЗМІ не лише для тотальної пропаганди своїх дій та ідей, але й для поширення образливих характеристик і компромату проти своїх політичних опонентів.

23 грудня президент Польщі Анджей Дуда заветував законопроєкт, котрий, серед інших соціальних витрат, передбачає 3 млрд злотих для державних ЗМІ на 2024 рік. Він заявив, що не погоджується з тим, щоб виділити таку сума на громадські засоби масової інформації, які начебто незаконно захопили. Одночасно він подав свій законопроєкт – без 3 млрд злотих на ЗМІ.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск відреагував таким чином, що він залагодити проблему.

Водночас польські ЗМІ повідомили, що "ПіС" чекає на реакцію прем’єра Дональда Туска, щоб спробувати реалізувати сценарій усунення його від влади.

Детальніше про це читайте у статті "Польщі загрожує двовладдя і дестабілізація: ПіС спробує усунути від влади Дональда Туска"

 Фото: depositphotos.com

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: