Мешканцям Прикарпаття стало вільніше: схопили терористів-рекетирів

НОВИНИ 16.10.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинне угруповання, що діяло під контролем «смотрящого» за Івано-Франківською областю, відомого кримінального авторитета.

Банда тероризувала мешканців регіону, вимагала та відбирала майно. Підставою для «наїздів» були штучно створені конфліктні ситуації чи комерційні суперечки. За мирне вирішення проблеми людям опісля виставляли «рахунок».

За відмову рекетири погрожували потерпілим та їхнім сім’ям насильством і фізичною розправою, а також «конфіскацією» автомобілів та нерухомості.

«За один рекетирський «наліт» фігуранти могли «вибити» з людини від 10 до 500 тис. у гривневому еквіваленті. Таким чином зловмисники намагались обкласти «даниною» місцевих підприємців і поступово розширювали свій вплив на прилеглі регіони України», - йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

Під час повномасштабної війни члени угруповання розпочали видавати себе за військових та правоохоронців, які беруть участь у бойових діях. Вони обіцяли жертвам, що заберуть до себе «на нуль», де забиратимуть зарплату в рахунок сплати боргу.

Цікаво, що учасники банди оформили собі довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

СБУ задокументувала факт вимагання 150 тисяч гривень у місцевого підприємця, якому неодноразово погрожували рекетири. Обіцяли забити молотками, бити трубами по голові, зламати ноги і зробити інвалідом у випадку несплати грошей.

Повідомляють про затримання двох активних учасників угруповання під час передачі всієї суми від потерпілого.

За даними джерел Української правди, йдеться про «авторитета» на прізвисько «Свят»  (Святослав Келебай, 1976 року народження). А його спільники – 33-річний Назарій Шевчук та 39–річний Андрій Повх.

Їм повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України та посадили під варту. Зловмисникам загрожує до 12 років в’язниці.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: