Менше п’ятої частини литовців готові жертвувати на оборону країни – соцопитування

НОВИНИ 05.08.2024 Коментарі 0

60,5% жителів Литви не планують скористатися платформою для добровільних пожертвувань на оборону країни, що розпочне працювати у жовтні. Згідно зі соціологічним опитуванням, лише 19,2% литовців готові жертвувати на армію, ще 20,3% - не визначилися.

Платформу розробляють міністерства оборони та фінансів Литви. Попри такі результати, міністр оборони країни Лаурінас Кащюнас наголосив, що «500 тисяч литовців готові зробити добровільну пожертву на оборону», що є «значним потенційним вкладом в оборону», повідомляє LRT.

На думку доцента Вільнюського університету Дейвідаса Шлекіса, мешканці охочіше донатитимуть на конкретні проекти, а не на армію загалом.

«Чи готові громадяни віддати екстрагроші зі своєї кишені на додаток до податків? Питання в тому, як ми інтерпретуватимемо ці дані», - сказав він.

Його думку поділяє і міністр оборони Кащюнас, який наголосив: «Людям, схоже, потрібен чіткий зв'язок між їхніми інвестиціями та потенціалом, що буде створено».

У міноборони заплановано рекламну кампанію для просування своєї ініціативи.

Згідно з опитуванням, найімовірніше, пожертвування на потреби збройних сил робитимуть люди з вищою освітою до 39-ти років і з високим рівнем доходу, які працюють спеціалістами, клерками, у сфері обслуговування або як технічний персонал.

Менше схильні жертвувати на оборону люди віком 50 років і старше, з нижчим рівнем освіти та доходу, пенсіонери, безробітні, а також мешканці сіл і невеликих міст.

Опитування проводили з 11 по 21 липня серед 1 000 респондентів у 29 містах та 45 селах. Максимальна похибка – 3,1%.

На фото LRT – воїни армії Литви

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: