Махінація із землею для будівництва дороги у Львові: судитимуть посадовця Держгеокадастру

НОВИНИ 12.05.2023 Коментарі 0

Працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо заступника начальника Головного управління Держгеокадастру Львівської області. Його викрили на махінаціях зі землею, на якій планувалось побудувати дорогу у Львові.

Обвинувальний акт направлено до суду.

Посадовець, який на той час виконував обов’язки начальника управління, вирішив незаконно заробити на землі, яку планувалось використати для будівництва дороги у Сихівському районі Львова.

Він передав підставній особі земельну ділянку площею майже два гектари на території Солонківської сільської ради. Згодом землю за мізерною ціною придбав родич голови однієї з ОТГ на Львівщині, аби згодом продати громаді Львова під будівництво дороги вже за реальною вартістю понад 12 млн грн.

Посадовця Держгеокадастру обвинувачують у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

На сьогодні вказана ділянка перебуває під арештом. Розслідування щодо інших учасників схеми виділені в окремі кримінальні провадження, слідство триває.

Процесуальне керівництво здійснює Львівська обласна прокуратура.

Як рашіне притсали ЗМІ, мова йде мова йде про 1,9 га, де мало бути побудована дорога, що з’єднала б Сихів зі стадіоном «Арена Львів» і вул. Стрийською.

Як писали «Наші гроші. Львів» у статті «Дубневичі перейшли дорогу»,  Головне управління Держгеокадастру у Львівській області 12 березня 2021 року видало наказ про виділення цієї ділянки учаснику АТО Олегу Дідуху. А вже у квітні землю у нього купив Тарас Колодій, зять голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича.

За даними ДБР, землю планували продати далі громаді Львова, але вже за реальною ціною під будівництво дороги. Н

Також Zaxid.net повідомляв, що підозрюваним посадовцем Головного управління Держгеокадастру Львівської області є Василь Собко. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: