Масове убивство у Чехії: стрілець спеціалізувався на історії Польщі, - відео

НОВИНИ 21.12.2023 Коментарі 0

У будівлі філософського факультету Карлового університету, що у столиці Чехії – Празі, стрілець убив 15 людей. Убивця згодом наклав на себе руки. Приблизно 25 осіб поранені та перебувають під наглядом лікарів.

Нападником виявився 24-річний студент цього закладу, повідомив начальник поліції Чехії Мартін Вондрашек. 

За його словами, поліція мала інформацію про стрільця – уранці, 21 грудня, він виїхав до Праги зі села Гостоунь з наміром нібито покінчити зі собою, повідомляє Mukachevo.net.

"У селі, з якого він виїхав, знайшли мертвого чоловіка, це був батько нападника", - сказав Вондрашек

Чех на ім’я Давід Козак закінчив бакалаврську програму з історії та європейських студій, а потім продовжив навчання на магістерській програмі з історії. Спеціалізувався на історії Польщі.

Удень його оголосили в розшук через підозру у причетності до вбивства в селі неподалік міста Кладно, що під Прагою. Поліція вказала, що нападник може бути озброєний, а вже пообіді Козак з’явився в університеті і вчинив масове убивство.

Речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у соцмережі Х відреагував на трагедію у Чехії таким дописом:

- Відслідковуємо ситуацію довкола стрілянини поблизу Карлового університету в Празі. Інформація про постраждалих українців наразі не надходила. Українські дипломати тримають зв‘язок із чеськими правоохоронцями. Для громадян відкрито «гарячу» лінію посольства: +420 602 224 938.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: