МЗС Польщі дає шанс лукашенкові?

НОВИНИ 04.01.2023 Коментарі 0

У міністерстві закордонних справ Польщі вважають, що офіційний Мінськ ще має час змінити свою політику і припинити підтримувати російську агресію.

Про це повідомив телеграм-канал «Позірк. Навіны пра Беларусь» із посиланням на зовнішньополітичне відомство Польщі.

«Білорусь підтримала російську агресію проти України як політично, так і у плані логістики. Ми однозначно засуджуємо це рішення», - заявили в МЗС Польщі, оцінюючи підсумки 2022 року й очікування на 2023 рік.

У польському дипвідомстві також заявили, що «після жорстокого придушення мирних протестів білорусів» та «штучно створеної міграційної кризи 2021 року, 2022 рік приніс найбільшу війну в Європі після 1945 року».

У міністерстві зазначили, що охолодження двосторонніх відносин негативно вплинуло на відносини білоруської влади з Польщею та польською національною меншиною. Попри це офіційна Варшава «продовжуватиме підтримувати білорусів, які змушені залишити батьківщину, та білоруську демократичну опозицію».

Як зазначає «Позірк», у польському зовнішньополітичному відомстві розуміють, що «необхідні відкриті канали комунікації». Адже, на думку польських дипломатів, будь-яка криза «має вирішуватися шляхом діалогу».

Польща «завжди підтримувала та буде підтримувати суверенну та незалежну Білорусь», наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: