Лукашенко zомбує білорусів проти Європи, Тихановська закликає Європу стати ближчою до Білорусі

НОВИНИ 23.06.2022 Коментарі 0

В окупованій росією Білорусі режим лукашенка створив комплексний план протидії формування проєвропейських поглядів у білорусів. План створили в адміністрації самопроголошеного президента, погоджено з лукашенком і його активно реалізовують упродовж двох місяців. За втілення плану відповідає КДБ та оперативно-аналітичний центр при президентові Білорусі.

Причинами появи такого плану, зокрема, є вступ України та Молдови у Європейський Союз а також фактори, пов’язані із подіями довкола Білорусі. Як пише телеграм-канал «Беларуская выведка»,  війна в Україні ще більше негативно налаштувала значну частину суспільства до білоруської влади та росії.

«Закрите дослідження громадської думки, проведене АП та ОАЦ, показало, що приблизно 65% білорусів насторожено ставляться до дій Росії щодо своїх сусідів. Приблизно 75% опитаних хотіли би гарантій збереження суверенітету та територіальної цілісності Білорусі будь-якими дієвими способами. Разом із тим, лише близько 30% опитаних вбачають у РФ надійного гаранта безпеки РБ», - пише «Беларуская выведка».

За інформацією телеграм-каналу, лукашенко злякався ризику можливого повторного створення проєвропейського руху в Білорусі, аналога «Руху Саннікова 2010 року». Поява великої проєвропейськи налаштованої у білоруському суспільстві течії розколе електорат і створить проблеми для режиму лукашенка.

Тому, щоби відвернути погляди білорусів у бік прогресивного Заходу, білоруський диктатор вжив такі заходи:

  • зведення до мінімуму видачі шенгенських віз (обмеження роботи консульств);
  • створення нестерпних умов перетину кордону ЄС (затримки, огляди, збори);
  • недопущення дискурсу щодо безвізового перетину кордону з ЄС (агенти впливу, робота лобістів та агентури всередині опозиції за кордоном);
  • активізація пропаганди з дискредитації європейського способу життя;
  • перешкоджання трудовій міграції;
  • перешкоджання виїзду на навчання молоді.

Лукашенко, робить висновок телеграм-канал, «реально боїться майбутньої консолідації суспільства на ґрунті євроінтеграції та появі перспективи для Білорусі будь-коли розпочати рух у бік ЄС». Тому «ябацька» протидіятиме будь-яким проявам можливого Європейського Вибору білорусів.

Тим часом Світлана Тихановська виступила у Парламентській асамблеї Ради Європи з посилом про підтримку народам, які борються з режимами.

«Я звертаюся до Ради Європи з проханням заснувати робочий комітет з відносин із Білоруссю. До його складу необхідно включити членів різних органів Ради Європи і представників демократичних сил та громадянського суспільства Білорусі. Учасники створеної групи спільно визначать пріоритетні галузі співпраці. Комітет пропонуватиме, розроблятиме та запускатиме програми і проекти для надання допомоги, а також контролюватиме їх реалізацію», - пише телеграм-канал Світлани Тихановської.

За її словами, «осміліла (російська, - ЗІФ) імперія вже переступила поріг європейського будинку», через що  «виникають нові загрози» та «нові джерела маніпуляцій». Відтак потрібно вживати заходів у відповідь проти країн-агресорів.

«Водночас ми маємо простягнути руку дружби та допомоги людям цих країн. Є важлива відмінність: режими, які творять злочини, повинні бути покарані», - вважає пані Тихановська.

Представниця вільної Білорусі вважає, що білоруси, які виступають проти режимів лукашенка-путіна, «заслуговують на підтримку з однієї простої причини: ми частина Європи».

«Наша перемога на виборах 2020 року була гучним і чітким посланням: ми європейці,  - каже Світлана Тихановська. - Ми хочемо повернути собі свою країну, повернути її білорусам. Наш народ продовжує чинити опір – навіть після масштабних репресій останніх двох років. Близько 2 000 людей затримано за протести проти війни в Україні. Понад 80 диверсій проти російських військ скоєно партизанами на території Білорусі. Майже 1 500 білорусів вступили в українську армію… Роль Ради Європи в тому, щоб уже зараз стати ближчою до Білорусі».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: