Лукашенко продовжує виконувати роль кремлівського пропагандиста

НОВИНИ 19.01.2023 Коментарі 0

Співпраця пропаганди Росії та Білорусі стає дедалі відвертішою і фактично підсилює та доповнює зусилля російської федерації у веденні інформаційної війни проти Польщі.

Із Мінська лунають звинувачення у тому, що Польща становить загрозу для Білорусі та росії, зміцнюючи свою армію.

Про це написав заступник міністра координатора спеціальних служб й уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин у Твіттері.

Польський урядовець також акцентував увагу на тому, що в інформаційному середовищі країни відродилися зусилля політичного маркетингу, спрямовані в руслі російської пропаганди. Полякам підсовують заготовані «вкиди» з негативним і гнітючим описом економічної та соціальної ситуації у країні. Для цього ретельно підбирають приклади банкрутства чи краху малого бізнесу в місцевих громадах, а відповідальність покладають на уряд.

Слова Станіслава Жарина підтверджує й зустріч 19 січня у Мінську диктатора лукашенка з очільником міністерства закордонних справ рф лавровим.

Бульбофюрер, як зазначає «Наша Ніва», вкотре обслуговуючи росіян і російську пропаганду, заявив, що росія ніколи не була проти миру та що Білорусь готова брати участь у мирних переговорах.

«Сьогодні безпека для нас, не тільки для росії, ще важливіша. Ви знаєте наміри наших західних сусідів. Не лише України. Вони намагаються й Україну використати проти Білорусі. Але що мене вражає і приємно дивує – Україна поки що тримається. Вона на провокації проти Білорусі не йде. Хоча її активно підштовхують наші західні сусіди. Теж знаєте хто», - натяками підігравав кремлівському гостю лукашенко.

Вигляд останнього більше нагадував мішок із картоплею. Диктатор запопадливо звітував перед московським куратором про виконані обіцянки в рамках підтримки росії у війні та навіть зізнався, що слухав його прес-конференцію і заяви, з якими погоджується.

Лавров у відповідь сказав, що «у нас єдина позиція про те, яких цілей необхідно досягати і як потрібно добиватися того, щоби ні щодо росії, ні щодо Білорусі від наших сусідів чи то Україна, чи хтось іще не загрожували»,

За його словами, із 28 програм у межах так званої союзної держави реалізовано майже 70%. Водночас сторони готують новий план дій щодо зміцнення союзу та реалізацію договору про союзну державу на три роки – із 2024 по 2026. 

Візити путіністів у мінськ, схоже, будуть частими не тільки тому, що у цивілізованих країнах їх не чекають. Лукашенка таким чином тримають на контролі. І з цим він, схоже, змирився: отримавши через «сумного коня» вітання від путіна та підсумкову цифру про 10 зустрічей минулого року зі своїм сюзереном, білоруський васал пообіцяв, що цього року матиме ще більше зустрічей. Така от вимальовується диктаторська взаємоємопідтримка.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: