Лукашенко – не білорус, тому переписує історію

АНАЛІТИКА 29.07.2022 Коментарі 0

Лігши під путіна, самопроголошений президент Білорусі олександр лукашенко виконує «союзну програму у сфері освіти та культури» і продає душу білорусів. Відтак наказав переписати історію білоруського народу.

«Лукашенко ніколи не вважав себе білорусом. У вузькому колі сім'ї він завжди наголошував на тому, що він радянська людина, тому що «я і українець, і білорус, і росіянин». В особистому спілкуванні на теми історії він проповідував велич історії «російського народу» та демонстрував повну відсутність будь-яких елементарних знань з історії Білорусі (навіть у радянській інтерпретації)», - про це пише телеграм-канал «Беларуская выведка».

Згідно з аналізом діяльності лукашенка, останній усе споконвічно білоруське вавжає «польським», а будь-які згадки у спілкуванні істинно білоруських історичних фактів завжди викликали в лукашенка або роздратування та відторгнення, або напади необґрунтованої люті й агресії.

Згідно із джерелами «Беларускай выведкі», під час закритої нарад у червні зі силовиками й ідеологами, «ябацька» зажадав тотально вичистити білоруську історію та ідеологію. Нараду зумовила спільна аналітична доповідь москви та «білоруських вчених-істориків» про «історичні спотворення, протиріччя та ворожі тенденції, що розділяють народи Росії та Білорусії… тощо».

За підсумками такої наради очільники лукашенківського режиму наказали на всіх рівнях «гартованим залізом» знищити будь-які натяки на «недружні в минулому стосовно росії (московського царства, російської Імперії, СРСР) етапи білоруської історії, вилучити цілі історичні періоди, події та факти, дати». Також наказано «назавжди» позбутися особистостей, які кидають тінь на «братні стосунки двох народів», навіть не зважаючи на те, що радянська історія визнавала їх «героями-борцями зі самодержавством».

Усіх історично значимих особистостей, які зробили суттєвий вклад у Білоруське відродження і працювали під час окупації, наказано вважати «колабораціоністами», всі національні білоруські організації того періоду визнати «фашистськими». Особливо наголошено на неприпустимості будь-якої згадки вкладу Католицької церкви у формування історії білоруського народу.

За підсумками наради, поставлено завдання до нового навчального року переписати шкільні і програми вищих навчальних закладів з урахуванням нових рішень, надрукувати нові навчальні матеріали і програми.

Лукашенко, «як історик», персонально сформував тези та методику викладання. В історії Білорусі робитимуть ухил на єднання з російським народом, православ'я, а білоруси представлятимуть малу російську народність, що існує під керівництвом «старшого брата». Аналогічні події застосують щодо всіх установ культури й освіти (відділи культури й ідеології, музеї, експозиції, об'єкти історико-культурної спадщини тощо).

Згідно з висновками телеграм-каналу, «союзну програму у сфері культури й освіти» реалізують у вигляді знищення білоруської історії під особистим керівництвом «історика» дукашенка, який пішов набагато далі за своїх попередників-більшовиків у знищенні історії білоруського народу.

«Ніколи раніше білоруси не знали масштабнішого іуди-зрадника за всіх, що нині живуть та всіх попередніх поколінь білорусів!!! Упевнені, що друк «історичного прокляття» правильно увічнить пам'ять про Юду-Лукашенка!» - робить висновок «Беларуская выведка».

Також аналітики вищезгаданого ресурсу звернули увагу на те, що лукашенко боїться уряду у вигнанні. Такий висновок зроблено за підсумками останньої зустрічі лукашенка та путіна.

Кремль поставив чіткі завдання перед своїм картопляним васалом. Щоби успішна інтеграція тривала заради «теплих» відносин потрібно разом іти «до кінця і виконувати все в накреслені терміни». Інакше москва готова знести білоруського диктатора.

Головний бульбаш, відомий своїми ухиляннями від ультиматумів, хоче  «нормалізувати» відносин з Європейським Союзом таким чином, щоби вигоди отримали і Білорусь, і росія. Для цього підготовлено план із таких пунктів:

- через канали зовнішньої розвідки РБ і рф запустили наративи про незгоду лукашенка з позиціями кремля щодо України. Регулярно запускати сигнали про неможливість участі армії РБ у спецоперації, нібито лукашенко є єдиним, хто стримує такий наказ;

- КДБ значно активізувало роботу зі запобігання об'єднанню опозиції. Задіяні всі механізми, здатні протистояти створенню «уряду у вигнанні», бо останній може вплинути на розвиток внутрішньополітичної ситуації. Експерти телеграм-каналу зауважують, що КДБ Білорусі упродовж двох років працює задля того, щоби не допустити консолідації демократичної опозиції. Тому всіма наявними силами та засобами перешкоджає формуванню «органу державної влади у вигнанні». Задля цього  витрачено колосальні ресурси агентури, яка доволі успішно виконує завдання.

Лукашенко боїться об’єднання опозиційних політиків. І хоча йому спецслужби доповідають, що операція з поділу протестних до його режиму мас у суспільстві триває успішно, він у це не вірить.

«Не дай Боже вони перегрупуються і домовляться між собою й у наших змагарів усередині країни з'явиться реальний орієнтир, здатний видавати паралельні законодавчі акти… Ви що хочете ще одного президента й уряд? Там на Заході вже працюють у цьому напрямку, вся дворічна робота піде коту під хвіст!»- сказав лукашенко.

Джерела вищезгаданого телеграм-каналу стверджують, що «спецоперацію» з активного запобігання формуванню сильного колективного лідерства перезапустили заново з новою інтенсивністю.

Виявлено канали та методи інформування, що дають спецслужбам лукашенка можливість маніпулювати й управляти деякими процесами навіть у структурах ЄС, що курують білоруських опозиціонерів.

Таке формулювання уже підриває довіру до дій демократичної опозиції Білорусі, яка проводить форуми і критикує одна одну

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: