Лукашенко для гібридної атаки на ЄС може використати «Слов’янський базар»

НОВИНИ 02.06.2023 Коментарі 0

Потенційно новим приводом для переправляння нелегальних мігрантів із країн так званого підвищеного ризику до Білорусі може стати міжнародний фестиваль мистецтв «Слов'янський базар» у Вітебську.

Влада Білорусі організовує його всередині липня цього року. Та, відповідно до указу самопроголошеного президента олександра лукашенка, учасників заходу та гостей із 73-ох країн світу (включаючи Близький Схід, Африку та Латинську Америку) звільнили від візового режиму при в'їзді до Білорусі. Про це пише у Твіттері уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

«Росія і Білорусь продовжують гібридну операцію з використанням мігрантів, спрямовану на дестабілізацію Європи, включно з Польщею. Маршрут нелегальної міграції з Білорусі на захід залишається активним. Росія та Білорусь зберігають міграційний тиск на нашому східному кордоні», - констатує польський урядовець.

За його словами, запропоновані лукашенком міграційні полегшення, якщо вони виявляться ефективними, можуть призвести до збільшення притоку людей до Білорусі. Відповідно російський і білоруський режими скористаються можливістю активізувати гібридну операцію з переправляння нелегальних мігрантів до країн Європейського Союзу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: