Дуда відповів Туску: блокувати вступ України до Євросоюзу – це путінська політика

НОВИНИ 24.09.2024 Коментарі 0

"Якщо хтось каже, що буде блокувати вступ України до Європейського Союзу, то це відповідає політиці Володимира Путіна", - сказав президент Польщі Анджей Дуда.

Про це пише  Rzeczpospolita з посиланням на інтерв’ю Анджея Дуди радіо Polsat News.

Саме так президент Польщі відреагував на заяву віцепрем'єра та міністра оборони Владислава Косіняка-Камиша, який заявив, що Україна не може вступити до ЄС без вирішення питання Волині.

"Я намагався діяти так, щоб не створювати точок напруги між Варшавою та Києвом (...). Це було нелегко, тому що між нами є складні питання. Але я також говорив про ці питання з президентом Зеленським, і найкращим прикладом цього була присутність президента в Луцьку, на річницю Волинської різанини", - сказав президент.

"Знайти з нами згоду з усіх складних питань, у тому числі й історичних, також є інтересом України. Пам’ятайте, що українці мають багато проблем зі своїм минулим часів Другої світової війни", - додав він.

Воднораз Анджея Дуду запитали про заяву Владислава Косіняка-Каміша, який зазначив, що якщо питання Волині між Варшавою та Києвом не буде вирішено, то, на його думку, для України не буде місця в Євросоюзі.

Дуда заявив, що путін напав на Україну, щоби зупинити її інтеграцію з ЄС. "Якщо хтось каже, що буде блокувати вступ України до Євросоюзу, то це в руслі політики володимира путіна. Ну, я не знаю, чи це намір нинішньої влади, - сказав президент. – Я хотів би знати, що саме мають на увазі міністри та прем’єри, коли роблять такі заяви. Це складні питання, в тому числі й ті, про які роками замовчували самі українці, і це необхідно враховувати"..

Нагадаємо, що недавно міністр у справах Європи Адам Шлапка в ефірі Польського радіо сказав, що питання дозволу від України на ексгумацію і гідне поховання поляків-жертв Волинської трагедії має бути вирішене іще до вступу України в Європейський Союз: "Нам залежить на гідному похованні жертв. Я впевнений, що до вступу України в ЄС ми цю справу вирішимо у двосторонньому форматі. Українці знають, що це в їхніх інтересах. З таким важливим сусідом як Польща треба всі складні розділи позакривати".

Також віце-прем’єр-міністр, міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив, що без гідного вшанування поляків, убитих на Волині, не буде й мови про вступ України до ЄС. Прем'єр-міністр Дональд Туск також зазначив, що Україна має відповідати певним стандартам, зокрема культурним, щоб приєднатися до ЄС.

Фото – президент Польщі Анджей Дуда / Адміністрація президента Польщі

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: