Литва не пропустила з Білорусі вагон зі символом «Z»

НОВИНИ 14.05.2024 Коментарі 0

На прикордонному пункті Кяна (лит. Kena) в понеділок, 13 травня, зауважили вагон зі знаком «Z», що прибув на литовську територію з Білорусі. Зважаючи на те, що такий знак використовує російська армія, вагон негайно відчепили.

Це вже друга за останні декілька днів спроба транспортувати вагон із подібним маркуванням через литовську територію, повідомляє LRT. Минулого тижня на прикордонному пункті Кяна від вантажного потяга, що перевозив товари в Калінінградську область росфедерації, литовці також відчепили вагон із маркуванням «Z».

«Вагони, що не відповідають положенням Адміністративного кодексу Литовської Республіки, заборонено приймати до перевезення територією Литви. Символ «Z», який вважають пропагандою військової агресії та військових злочинів проти людяності, додано до списку символів, яким не відповідає таке маркування, ще 2022 року», - йдеться у повідомленні.

LTG Cargo – транспортна компанія групи Lietuvos Geležinkeliai (Литовська залізниця), яка диверсифікує свою діяльність на Захід і надає послуги з вантажного транспорту, логістики й експедирування, навантаження вантажів, ремонту локомотивів і вагонів, оренди вагонів у Литві та за кордоном – разом з іншими органами, що контролюють вантажні перевезення, постійно стежить за станом вагонів, що прибувають на литовські прикордонні станції.

Схема маршруту, по якому росія транспортує через Білорусь свої вантажі до окупованої території після ІІ світової війни, яку тепер газиває Калінінградською областю 

Через Литву та в Литві можна перевозити тільки вантажі, що відповідають вимогам санкцій ЄС, а вагони для перевезення повинні відповідати міжнародному та литовському законодавству. Будь-які написи на вагонах мають відповідати литовському законодавству та вимогам громадського порядку.

Як зазначає видання, єдиної думки щодо мети використання кремлем латинської літери «Z», якої немає в російській кириличній абетці, нема. Уперше її побачили на російських танках, які прямували в Україну.

«Безперечно, що в росії цю літеру сприймають як символ війни та підтримки вторгнення в Україну з боку президента цієї країни», - сказано в тексті.

Фото – ltgcargo.lt

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: