Литва готова до потенційної зустрічі з «вагнерівцями»

НОВИНИ 18.07.2023 Коментарі 0

Президент Литва заявив, що наявних засобів безпеки у країні достатньо для можливого конфлікту з найманцями ПВК «Вагнер», які перекинули у Білорусь декілька колон із технікою і живою силою.

«Держрада з оборони ще до саміту НАТО ухвалила рішення про збільшення сил розвідки на східному кордоні та затвердження Ґітанас Науседа плану прикриття кордону. Наразі їх достатньо. Безсумнівно, ми стежитимемо за ситуацією і, якщо буде потрібно рішення, обов'язково їх приймемо в найкоротші терміни», - цитує очільника Литви Delfi.

Таку заяву Ґітанас Науседа зробив перед журналістами у Брюсселі. За словами глави держави, розміщення найманців «Вагнера» на території Білорусі змінює ситуацію з безпекою Литви.

«З огляду на те, що Білорусь доволі невелика держава, змінити плани та перекинути їх (найманців «Вагнера», - ред.) до західних кордонів – справа декількох годин», - каже пан Науседа.

Раніше президент у відповідь на загрозу з боку російських найманців «Вагнера», які перебувають у Білорусі, згадав про своє вето, що зовсім нещодавно відхилили. Вето стосувалося зрівняти у правових умовах (у тому числі заборона на видачу віз) громадян росії та Білорусі. За словами президента, відхилення вето створює ризики появи на кордонах Литви найманців «Вагнера» з білоруським громадянством.

Також читайте: У Білорусі – чергова колона «вагнерівців»: реакція роспропаганди, України та Польщі

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: