Литва чітко реалізує санкційний курс ЄС проти рф, - Євген Магда

АНАЛІТИКА 21.06.2022 Коментарі 0

«Росія вирішила грати real politic, що ж – давайте з нею грати. Якщо Литва зуміла дошкулити, то значить це успіх Вільнюса і наш. Адже є Люблінський трикутник і ніхто поки що не скасовував наші дружні і союзницькі відносини з Литвою і Польщею», - заявив в інтерв’ю Радіо НВ директор Інституту світової політики Євген Магда.

«Росія може надувати щоки, обіцяти Сувалківський коридор, робити будь-що. Але є певний хронометраж. Я не можу уявити, що ймовірна агресія стосовно країни-члена НАТО перед самітом НАТО у Мадриді може залишитися без відповіді. Інакше це буде просто суперечити змісту існування Північноатлантичного альянсу», - наголосив експерт.

На його думку, військова присутність НАТО в країнах Балтії буде зростати: наприклад, не по батальйону, а по бригаді.

Окрім іншого, окремо Євген Магда торкнувся питання газового шантажу рф та спрогнозував, як вимальовуватиметься енергетична картина Європи ближче до настання холодів.

Не оминув політолог і тему нещодавніх висловлювань скандального екс-мера Києва Леоніда Черновецького:

«Звісно,  я за те, щоб покарати будь-яку людину, яка ставить під сумнів територіальну цілісність, але давайте ми будемо на це дивитися за вироками суду, а не за інформаційними повідомленнями. Тоді це буде технологічно правильно».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: